Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Super-RAW-taartje
(van Dees)
zonder suiker, zonder meel, zonder lactose, zonder ei.

Foto

Voor een klein machtig taartje

Aantal personen: 20-24

Ingrediënten voor de bodem:

-
 100gr hazelnoten
   
- 150gr verse dadels
        
- 75 gr geraspte kokos
- zeer klein scheutje water.
 


 

Ingrediënten voor de vulling:
 - 150 gram dadels                 
 - 125 gram walnoten 
 - 100 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepels rauwe cacao nibs  
- 60 ml acacia-honing (4 eetlepels)
 - 120 ml  water    
- 7 koffielepels “rozen-aroma’ 
- 3 grote eetlepels chia zaad
- 3 eetlepels kaneel poeder 
1 theelepel gemberpoeder
 
Ingrediënten voor de topping:
- 50 gram rauwe cacaopoeder 
- 75 ml agave siroop (5 eetlepels)
- 100 gr kokosolie   
- 2  biologische mandarijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 40 gr kokosbloesemsuiker
 
Werkzaamheden:
Weeg de walnoten, zonnebloempitten en dadels voor de vulling af en zet ze onder water om te weken.
Neem een kleine springvorm (±20-24cm  diameter) en bekleed deze met
bakpapier.

Bodem: Hak in een blender/keukenmachine eerst de hazelnoten fijn. doe de hazelnoten en de kokos in een kom. Hak de 150 gram dadels zeer fijn met blender of staafmixer. Het mengsel  boel plakt enorm, dus voeg af ten toe kokoshazelnoot mengsel toe, dan plakt het iets minder. doe alles in de kom en prak het tot een mooi plakkerig geheel, een klein scheutje water kun je gebruiken om de laatste losse kokos ook te laten plakken. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel, Zet in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
 
Vulling: Giet de walnoten en de zonnebloempitten af en hak ze in een blender/keukenmachine fijn.  Giet de dadels af en hak ze fijn met blender of staafmixer.  Doe alle ingrediënten in een kom en zorg dat het zeer goed gemengd wordt. Haal de bodem uit de vriezer en giet het vulling mengsel over de bodem in de springvorm en zet m in de koelkast.

Topping:  Smelt zachtjes (niet heet, wel warm) de kokosolie. Doe de mandarijnen in de blender met schil en al (ik heb iets van het witte binnenste verwijderd) en laat ze zeer fijn worden. Doe  nu alle ingrediënten in een kom en meng je het tot het mooi glad is. Verdeel de topping over de taart en versier de taart met geraspte kokos of zeer dunne sliertjes sinaasappel of mandarijnen schil. Laat de taart stevig worden in de koelkast, (of bij haast in de vriezer)


 Tips:
-
Snijd de taart in zeer kleine stukjes of blokjes omdat deze zeeeeer machtig is.
- Heerlijk als gezond en vullend ontbijt of tussendoortje.
- In stevige minicupcakevormpjes kun je minitaartjes maken.( zie foto rechtsboven)
- Hak de walnoten grof met een mes ipv fijn met de blender.
- Hou je van chocolade taart? voeg dan eens 5 eetlepels rauwe cacaopoeder toe aan de vulling,
- Boven staande twee tips zijn gecombineerd erg lekker. ( zie foto rechts)
 - Vanille is ook lekker ipv kaneel.
- De mandarijnen kun je ook vervangen door een sinaasappel.

Weetje:
- 1 Super Taartpuntje kost ongeveer : 0,80 euro
-  Alle ingrediënten bij elkaar kosten ongeveer 18,50 euro.
- Een gebakje van de bakker( waar je niks aan hebt) of een gezonde reep zijn duurder.


Noot:
Graag hoor/lees in jouw ervaring met dit recept.  siets@bewustebende.nl-
 

Super-raw-mini's!

Foto
Super high-tea taartjes

Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep

Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle

Rauwe cacao nibs:

Foto
Dit is een cacaoboon.

Foto
Cacao nibs zijn stukjes van de zaden van de cacaoboon. gemalen en ontvet wordt het rauwe cacaopoeder.


Foto
Chocolade vulling met grof gehakte walnoten.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.