Suiker![]() DOOD door SUIKER, eetsmakelijk!
Suiker is niet ongezond, Het is ZEER ongezond Er is steeds meer bewijs dat suiker de belangrijkste factor is die niet alleen obesitas veroorzaakt maar ook chronische en dodelijke ziektes. Er bestaat echt geen twijfel meer over dat suiker inderdaad giftig is voor uw lichaam, en het is nog maar een kwestie van tijd voordat algemeen geaccepteerd zal worden dat suiker een oorzakelijke factor is van de meeste soorten kanker. "Dood door suiker” is geen overdrijving . . .Suiker veroorzaakt: - Versnelde veroudering - Verhoogde kans op kanker - Vermindering van het immuunsysteem - Veroorzaakt diabetes - Veroorzaakt obesitas - Veroorzaakt hoge bloeddruk - Verooraakt vaatproblematiek - Veroorzaakt rimpels - Verhoogde kans op auto immuunziektes - Verhoogt de kans op staar. - Veroorzaakt ontstekingen, (o.a. acné!! let op pubers!!) Goed te gebruiken zoetigheid: - Stevia - Agavesiroop/nectar. (lage voedingswaarde) - kokosbloesem(palm)suiker( GI=35) - xylitol (kunstmatige zoetstof) Waarom is suiker giftig? - Suiker en zetmeel die je eet bestaan uit glucose en fructosemoleculen. - Je darm geeft de glucose- en fructosemoluculen af aan je bloed. - Jouw hogere glucosegehalte in je bloed zorgt voor insuline afgifte. - Insuline is nodig om de glucose uit je bloed te gebruiken als energie. - Insuline: - Heeft een groeihormoonachtige werking, v.n. groei van vetweefsel. - Overgewicht zorgt ervoor dat cellen minder gevoelig worden voor insuline. - Hierdoor blijft er veel glucose in je bloed met gevolgen zie hieronder. - Jouw hogere glucosegehalte zorgt ook voor afgifte van groeihormoon IGF. - IGF (groeihormoon): - Door de IGF heb je meer weefselgroei en versnelt jouw veroudering. - IGF is een kankerbevorderende stof. - Hoge concentratie IGF in je bloed geeft bij vrouwen 7x zoveel kans op borstkanker en bij mannen 9x zoveel kans op prostaatkanker. - Kankercellen zijn dol op suiker, suiker werkt als kunstmest dus voor extra groei. IGF en insuline stimulere ontstekingsfactoren en deze bevorderen ook extra celgroei. -Plakkerigheid: - Glucosemoleculen plakken aan jouw lichaamsbouwstenen(eiwitten). - Hierdoor ontstaan veel stijvere weefsels, stugge bloedvaten lijden tot hoge bloeddruk en kans op knappen/scheuren van bloedvaatjes. Ook de huid wordt hierdoor stijver en dus krijg je meer rimpels. - Onze nieren bevatten zeer fijne bloedvaatjes, de functie verslechterd door de plakkerige glucose. - Eiwitten plakken aan elkaar in je hoornvlies, hierdoor ontstaat staar. - Kleine bloedvaatjes in hersenen, rond zenuwen en in de voeten raken het eerst beschadigd door de plakkerige eiwitten. - Wondgenezing is vertraagd door slechte doorbloeding en slecht werkende witte bloedlichaampjes (met glucose eraan). - Glucose onderdrukt het immuun systeem door aan je wittebloedlichaampjes te plakken, zo kunnen kanker en bacteriën hun gang gaan in jouw lichaam. Cellen met glucosemoleculen eraan worden soms als vijandig beschouwd, met verhoogde kans op auto-immuunziektes zoals reuma. - De plakkerige glucosemoleculen plakken ook aan circulerende cholesterolplaques, en vormen zo klontjes in de bloedvaten - Ook plakken ze aan stollingseiwitten en hierdoor slibben de bloedvaten sneller dicht. - Kankercellen reageren minder goed op chemotherapie door aanwezigheid van suiker in je lichaam. - Glucose verhoogt de aanmaak van urinezuur waardoor uw zachte spiercellen samentrekken en waardoor uw bloeddruk omhoog gaat. - Stijging van de urinezuurspiegel leidt tot lichte chronische vormen van ontsteking. Chronisch ontstoken bloedbanen leiden bijvoorbeeld tot hartaanvallen en beroertes en vormen van kanker. Veel van hierboven genoemde aandoeningen zijn "versuikeringsziekten' en daar krijgen alle diabetici mee te maken. Zetmeel Zetmeel bestaat uit glucosetreintjes. Deze moet je eerst ontkoppelen in je darm. Deze losse glucose wordt ‘tragere suiker’ genoemd, maar het is ook gewoon suiker! zie ook glycemische index Suiker en kinderen in de groei Het is duidelijk dat kinderen glucose nodig hebben om te groeien. Geef ze dit het liefst uit natuurlijke bronnen en bronnen met veel vezels. Het is niet bewezen dat kinderen "druk' worden van suiker. Dit is wel mogelijk van kunstmatigekleur-, geur- en smaakstoffen en van chocola. Kinderen hebben de hele dag een goede suikerbalans nodig om goed te kunnen presteren. Een goed ontbijt zal de bloedsuikerspiegel gelijkmatiger houden. Het gevolg is dat de leerprestaties ook gelijkmatiger zullen zijn. Je kind is minder wispelturig en zeurderig. zie ook SUIKER-KICK hieronder. Cijfers en getallen: Per jaar nuttig je zo'n 70-80 kg aan suiker! Een gemiddeld persoon eet elke dag ongeveer 150 gram suiker, oftewel 300% méér dan de hoeveelheid die al biochemische ravage zal aanrichten. Bedenk dat dit een gemiddelde is, veel mensen consumeren per dag twee maal zoveel. In 52 landen in aangetoond in een onderzoek dat minimaal 90% van hartziektes verband houdt met de levensstijl. Waarom vinden wij suiker zo lekker? Ons lichaam heeft glucose nodig om te groeien en als energie en warmte. Het is brandstof voor de spieren, organen en cellen en de hersenen functioneren op glucose. Als glucose door het bloed wordt opgenomen stijgt de bloedsuikerspiegel. Het is voor het lichaam belangrijk dat de bloedsuikerspiegel gelijkmatig is. Dan blijven we energiek gedurende de dag en hebben de hersenen ook gelijkmatige energie. Insuline zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. Waarom heb je dan die SUIKER-KICK nodig? Als de suikerspiegel te laag is krijg je een niet te weerstane drang om iets zoets te eten (suiker-kick). Als je snelle suikers eet zal je direct weer zeer veel insuline aanmaken. Na het eten van snelle suikers kan je je dan even energiek voelen vanwege de verhoging van de bloedsuikerspiegel. Jouw suikerspiegel daalt dan zeer snel en dan voel je je snel lusteloos. Dan komt er weer behoefte aan een suiker-kick. Je wilt weer iets zoets of lekkers eten. Zo wordt de suikerbehoefte in stand gehouden en eet je veel te veel. Het gaat in pieken en dalen. Het gevolg is obesitas en chronische vermoeidheid! Honderdduizenden jaren geleden, toen wij jagers/verzamelaars waren zijn we aagepast aan wat we vonden in de natuur. We aten groenten, fruit soms vlees of eieren van wilde dieren. Wij nutigden maximaal 2 kg honing per jaar. We vonden geen graanproducten en geen geraffineerde suiker. Wij waren de gehele dag actief om te overleven. Nu lijken wij de hele dag actief onszelf dood te eten en te drinken. Dus savonds op de bank met cola en chips, ik denk er eerst nog eens overna... Geschrokken? IK OOK! Wil je meer weten, zie bronnen hieronder. Wat is geraffineerde suiker? Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker? Ongeraffineerde suiker is suiker in zijn natuurlijke vorm, het is nog niet ‘schoongemaakt’ in de fabriek. De suiker wordt schoongemaakt om de suiker wit van kleur te maken, met een neutrale smaak en lange houdbaarheid. Door het raffineren van de suiker worden allerlei stoffen uit de suiker gehaald die je lichaam nodig heeft om de suiker goed te verwerken. Hoe wordt geraffineerde suiker gemaakt? Om geraffineerde suiker te krijgen moet men de suiker wassen, snijden, malen, walsen (persen), filteren, centrifugeren, klaren, carbonatatie (fosfatatie), indikken door verdamping, ontkleuren (m.b.v. verkoolde koeienbeenderen), ionenuitwisseling met een hars, verder indikken door evaporatie, kristallisatie, nogmaals centrifugeren en drogen (behandelen met antischuimmiddel, behandelen met formaldehyde, verzuren met zwaveldioxide, toevoegen van hardheidsstabilisator, schonen m.b.v. blauwzuur, enz. bron: www.circadian.nl/supplementen/suiker. Fructose Sommige mensen gebruiken fructose in plaats van witte suiker, omdat je bloedsuikerspiegel er minder snel van omhoog schiet. Fructose zit van nature in fruit, wat je zonder problemen kunt eten. Maar fructose wordt ook in poedervorm verkocht. Deze vorm van fructose is ook geraffineerde suiker. De vitamines en mineralen zijn eruit gehaald en je lichaam moet die -net als bij ‘gewone’ witte suiker- ergens anders vandaan halen. Daarom zijn vruchten zo handig, daar zit alles gewoon kant en klaar in: het is lekker zoet én bevat alle nodige stofjes waardoor je lichaam de suiker goed kan verwerken. De alternatieven: 'De suikerverslaving' doet een aantal aanbevelingen over suikervarianten: Rietsuiker is maar een klein beetje minder schadelijk dan witte bietsuiker. Er zijn vele ongeraffineerde suikerbronnen zoals: biologische honing, oersuiker/sucanat, palmsuiker, kokosbloemsuiker, ahornsiroop, agavesiroop, graanstropen (maismoutstroop, rijstemoutstroop, tarwemoutstroop, gerstemoutstroop ed.), fruit- en suikerstropen (appelstroop, appel/perenstroop, dadelstroop, suikerbietenstroop, rietsuikermelasse) en dergelijke. Deze zijn weliswaar gezonder, maar hebben als (vrij) snelle suikers nog steeds ook ongezonde eigenschappen en dienen met mate gebruikt te worden. Beter is eigenlijk om ook deze producten zo veel mogelijk te laten staan. Als Dennis een aanbeveling mag doen van de biologische ongeraffineerde producten, dan raad ik de meest mineraalrijke en de minst bewerkte producten aan en de snelle suikers af: 1. rauwe honing, liefst in een donkere kleur (bv boekweithoning) 2. zwarte rietsuikermelasse 3. kokosbloesemsuiker 4. palmsuiker, oersuiker 5. appelstroop, ahornsiroop, suikerbietenstroop Agavesiroop, graanstropen en dadelstroop hebben een lage voedingswaarde. Agavesiroop bevat gevaarlijk veel fructose en dadelstroop heeft een gevaarlijke hoge glycemische index. Graanstropen zijn veiliger, maar er zijn betere producten te verkiezen boven de graanstropen. Als algemene regel kun je dus aanhouden: hoe donkerder de kleur, hoe meer mineralen, hoe rijker de smaak en hoe gezonder het product. Een lichte kleur honing zoals caciahoning heeft bijvoorbeeld een eenzijdige zuiver-zoete smaak, maar is arm aan mineralen. Bedenk je ook dat iedere suiker verslavende en dus ook geestvernauwende eigenschappen heeft. Daar merk je misschien zo veel niet van als je er kleine hoeveelheden van in je eten strooit, zoals we dat ook met zout doen. bron: Kris Verburgh, "De Voedselzandloper" bron: Dr. David Servan-Schreiber, "Antikanker" http://www.weguitchronischevermoeidheid.com/suiker.html http://suikerwijzer.nl/ 'De suikerverslaving' |
Witbrood is geen voedsel!![]() Witbrood is wat er overblijft als je uit brood elk mineraal, elke vezel en elke voedingsstof perst. Op lange termijn verhoogt het jouw kans op diabetes en hart
en vaatziekten en bovendien krijg je er rimpels van. Glycemische index geeft aan hoezeer jouw bloedsuikerwaarden en IGF (groeihormoon) stijgen van bepaalde voeding. Hoe lager de glycemische index, des te gezonder. Je zou verstandig zijn om maximaal 15 gram suiker uit fruit te eten of drinken.en gemiddelde Nedelander gebruikt meer dan 150gr per dag dit is 10x te veel suiker!!!
Fruit-, groente- en cola-suikers lees meerZetmeel is suiker.Aardappelen, pasta, rijst en brood bestaan uit suikers.
Volkoren producten geven een lagere bloedsuikerpiek.Vezels en suikers.Vezels en vetten zorgen ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen in de darmen. Een vezelrijke maaltijd zorgt voor een minder hoge bloedsuikerspiegel.
Diabetes(II) genezen!
|