Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

 100% Suikervrij:  Gelukt!!!!

31/3/2014

0 Comments

 
Foto
Morgen is het 1 april. Mijn Sugar-challenge maand zit er na vandaag op. Het ging zonder kleerscheuren, maar niet zonder moeite. Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben. Het heeft mij veel goeds opgeleverd, helaas ook ff een grote dip rond dag 12. Ik ben anders gaan kijken naar suiker, ik zie dat je zeer goed zonder kunt en dat het nog lekker is ook. Ik zie nu duidelijk in dat voor mijn kinderen en alle anderen het belangrijk is om suiker te minderen. Ik ben erg blij dat ik een maand voorbereidingstijd heb genomen waarin ik al probeerde zoveel mogelijk suikers te mijden. In die maand leerde ik eigenlijk meer dan in de afgelopen maand over suikers en de spelregels.

De moeite die ik afgelopen maand had lag vaak in:
- Zin in dat wat een ander zat te eten,
- Vers warm brood halen bij de bakker,
- Communicatie naar en van de omgeving,
- Mijn eten stond in het begin niet op mijn boodschappenlijstje,
- Als je niet hebt bedacht wat je gaat of kunt gaan eten, verval je  in 'oude' gewoontes.
- Vinden van de juiste pre-sport voeding. (geen banaan of dadel)
- Wat eet je 's avond bij de thee,
- Wat voor thee drink je eigenlijk als je van zoet houdt
- Wat voor lekker kan ik op mijn werk nemen als daar taart wordt getrakteerd,
-Wat  neem je als je uit eten gaat. ontbijt, lunch en diner.
- Wat eet ik bij iemand anders thuis?

Voordelen die ik heb ontdekt:
- Ik ben creatiever geworden in het maken van avondeten zonder aardappels, pasta of rijst. Zelfs mijn echtgenoot en de kinderen vinden het vaak lekker.
-Ook met de bakkookkids (kinderkookcursus) die ik geef heb ik lekkere en leuke recepten kunnen maken binnen de sugar-challenge spelregels.
- Ik heb meer lekkere opties voor tussendoortjes voor mezelf en voor de kinderen. 
-Voor mijn kinderen wil ik nu ook veel minder suiker, ik zal er wel aan moeten werken om gezonde opties aan te bieden. 
- Er zijn superleuke ideeën ontstaan voor een boek en een vergemakkelijking voor ouders om voor kinderen gezonde tussendoortjes te maken en te kiezen.

Onderzoeks resultaten:
Gewicht: van 63,0 naar 61,8 kg.       (ik ben 168cm)
Ja, ik ben ik afgevallen!!
Ph:  de zuurtegraad
Gemiddeld 3x per dag gemeten gedurende 5 eerste en 5 laatste dagen
Urine:  6,0-6,7 pH.
Speeksel: 7,1-7,5 pH.   (normaal is tussen 6,8 en 7,5)
Huid gezicht: minder plekjes en soepeler gevoel.
Lekker in je vel: ja!
Tanden: Minder last van gevoelig tanden.
Levend bloed analyse:   (bij www.orthovivo.nl)
- Verbeteringen in de activiteit van mijn bloed.
- De witte bloedlichaampjes zien er beter uit: beter afweersysteem
- Minder verzuurde rode bloedlichaampjes: beter transport van zuurstof.
- Minder gistcellen en suikers aanwezig in mijn bloed.
- Minder kleine paracietjes in mijn bloed.
- Minder ongelijkvormige cellen
- Ik moet we wat meer gaan drinken, dat is beter voor de stroperigheid van mijn bloed en voor mijn nieren.
Foto
Foto
Ik blijf bouwen aan mijn Vikingschip.

Laat me weten als ik jou kan helpen met het bouwen van jouw schip.

0 Comments
 

Alleen morgen nog.....

30/3/2014

0 Comments

 
Foto
Wakker worden in een wijnvat en daarna door een ansichtkaart wandelen, heerlijk dat onthaasten. Morgen start de mallemolen van ontbijtjes, drinken, broodtrommels, bekers, tandenpoetsen, schoenen, jassen, haasten, schooltijd.....Oja mijn ontbijt vergeten....enzovoort. Maar morgen ook weer een levend bloed analyse bij Orthovivo. spannend of er grote verschillen zullen zijn met een maand terug....

Suiker is een sluipmoordenaar. 
Bij "normale' hoeveelheid suikers:
meer osteoporose,
meer zicht verlies,
meer allergieën, 
meer tandbederf,
meer spataderen, 
meer overgewicht,
meer diabetes II,
meer depressies, 
meer jicht,
meer rimpels,
meer parkinson,
meer migraine
meer hoge bloeddruk,
meer concentratiestoornissen bij kinderen,
vermindering van leervermogen bij kinderen
meer auto-immuunziektes zoals, artritis, astma en MS
meer darm aandoeningen,
meer voedsel allergieën, meer plakkerig bloed,
meer kankergroei,
meer aderverkalking,
meer infectieziektes,
meer vermoeidheid,
meer burn-outs
meer stress
Als ik dit lees, voel ik mij sterk in mijn suikervrije kronkel van deze maand.

Ik laat me niet meer leiden door reclames. Voor goede voeding is geen reclame nodig. Ik kies graag zelf wat ik koop en waar, dat past niet in de big-brother-bonus-systemen. Zolang ik op zoek ben is dat mijn weg. Mijn weg is zo krom dat een paperclip er nog een puntje aan kan zuigen. Een zeer belangrijk ding heeft deze maand mij gebracht;  'suikervrij' eten is een essentiële kronkel in mijn o zo kromme weg.
Morgen is de laatste dag, van de uitdaging. Ik denk dat mijn suiker consumptie van afgelopen maand niet te weinig is geweest, maar meer een streef hoeveelheid. Ik zou het iedereen aanraden!!

Graag help ik jou als je ook zo'n avontuur aan wilt gaan!, Stuur een berichtje!

morgen de test uitslagen van deze maand, kg, pH's enz


Foto
0 Comments
 

zo 30 mrt. 2014

30/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
0 Comments
 

Nog 2 dagen tot 1 april

30/3/2014

0 Comments

 

Van veelvuldig vogelgetsjilp en schaapjes in de verte, wakker worden na een heerlijke nacht met zn tweeen, ver weg van alle verplichtingen (behalve deze dan).

Het zonlicht door de patrijspoorten kleurt rood door de schattige gordijntjes en het ochtendlicht kruipt door de kieren door om me wakker te maken. Heerlijk zo'n VAT om in te wakker te worden, gezellig, knus, maar helaas twee losse bedden....

In een hotel heb je hotel-ontbijten.

Wat zal ik tegenkomen en wat zal ik nemen? Het werd een beetje yoghurt met een appel, een kiwi een mandarijn en zelfmeegenomen thee. Het ei en de tomaat waren helaas niet zo lekker, die zijn blijven liggen. Tussen de middag een tomatensoepje en thee, en een zalm sallade zonder broodje en zonder dressing, maar met gedoogde tomaatjes, pijnboompitjes en kappertjes en allerleisoorten sla. Op de pier in de zon blauwebessen, frambozen, water en moerbeien gegeten. Lekker in het boek van Carola van Bemmelen gelezen, HET boek over sugar-challenge, 100% suikervrij in 30 dagen. Een paar pistache nootjes tussendoor. Het avondeten bestond uit rauwe zalm-carpatio als voorgerecht. Pieterman(vis) met courgette en gele bietjes en sla, heerlijk! Mijn toetje was een kopje thee.

Een goed begin van een weekendje onthaasten.

Foto
0 Comments
 

Nog 3 dagen en '2'nachten

28/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto

Werken na een bakje yoghurt met nieuwe mix: moerbijen, pistache-nootjes en amandelen ff kort door de blender gehaald. Heerlijk alsof je een soort nogat eet! Op t werk een appeltje rond 10.30u. Lunch bestaat uit een gekookt eitje, halve avocado, 5 radijsjes, 2 tomaatjes(mini) en 2 kiwi's en een paar stukjes suer lekkere kaas. Gaten geiten kaas biologisch van rauwmelkse kaas van t Geertje. Op de terugweg een handvol nootjes en nog wat kaas. Omdat we nog lang moeten rijden neem ik wat nootjes, appel en radijsjes mee voor mij voor onderweg. De kids en manlief hebben al gegeten als ik thuis kom.

De hele dag drink ik water, ik dacht dat ik alle sapjes zou missen, maar ik denk er nieteens meer aan als ik smorgens mijn lunch bij elkaar jaag en verzamel. Ik wordt wel met de dag kritischer, vindingrijker en standvastiger tegenover suikerwering. Vooral ook naar mijn kinderen en mijn man. Voor mijn ouders neem ok af en toe lekkere gezonde kaas mee, en yoghurt, om ook hen te besmetten! Verbeter wereld, begin bij jezelf en je geliefden. Het is niet moeilijk, waar je ook begint, het is altijd beter dan het was!

Foto
0 Comments
 

Nog 4 dagen. Het lijkt zowaar te lukken?

27/3/2014

0 Comments

 
Foto

Mijn ontbijt is weer niks bijzonders vandaag, gewoon weer volle bio yoghurt met gezonde mix. Een stukje appel en een stukje peer. Deze pik ik als ik het fruit voor de kids voor op school schil en snij. Naast hun fruit voor op school moesten er ook mini tomaatjes mee, ik weer tevreden! Mijn lunch was weer zo'n superlekker eitje met tomaat, paprika en geitenkaas op een bedje van veldsla en avocado. Met als toetje een appeltje en een chocolaatje. Tussendoor wat nootjes en toevallig weer een appeltje. Het avondeten bestond uit heerlijke falafel- koekjes, speklapje (bio), een wortel, stukje paprika en superlekkere avocado-peerdipsaus. Het speklapje was niet te eten helaas, maar de rest was lekker en met de handen eten is altijd geweldig met kinderen!

Vandaag bij het Geertje heerlijke runderrookvlees gehaald. Op het etiket staat: " ingrediënten: rundvlees, zeezout. Van grasgevoerde dieren die geen medicijnen hebben gehad."

Hier wordt ik echt bij van. Ik heb 3 pakjes gekocht. Als ik enthousiast ben wil ik het delen, dus ging er een pakje naar m'n vriendin. Misschien kan ik haar ermee besmetten??

Foto
Foto
0 Comments
 

Nog 5 dagen waarin het mis kan gaan...

26/3/2014

0 Comments

 
Foto
De ochtend begon met een yoghurt-gezonde-mix met de laatste blauwe bessen. Op de markt bij mijn favoriete natuurvoedings-kraam toch maar weer eens een 'Lovechock'-reep gehaald. (en natuurlijk allerlei andere dingen). Mijn laatste ervaring was niet echt positief te noemen, maar ik vond het de moeite waard om weer eens te proberen. De ingrediënten passen goed in deze maand. Helaas viel mij de reep weer tegen. Het was niet smeuiig, niet smaakvol, en het werd niet 1 geheel in je mond.  Ik denk dat ik de helft in mijn tas bewaar als EHBij Onwijze honger. De prijs is pittig: 2,85 euro voor 4 stukjes (=4 grote happen). Het wordt tijd om zelf eens zoiets te maken....

Mijn lunch bestond uit gemengde salade, een halve avocado, een gebakken eitje met tomaat en geitenkaas, echt heerlijk! M'n dochter ging hierin mee, dat was echt super. 'S middags heeft zij rauwe chocolade biggetjes gemaakt waar ze SUPER trots op is!!  Het avond eten was ook goed uitgevallen: verse zalm van de gril, met 'falafel'-koekjes, avocado, broccoli en bloemkool-saus. De volgende keer maak ik grotere plattere koeken en maak ik er een soort hamburger van want de combinatie van alles was het beste.
Aardbeien zijn vandaag bij de lunch en het avondeten terug te vinden, eindelijk weer Hollandse.

Vanmiddag ging het toch bij na mis, er waren een paar rozijnen over van mijn dochter en haar vriendinnetje. Zonder erbij na te denken stop ik deze in mijn mond, en nog voordat ik erop bijt, gaat het lampje branden, ik spuug ze uit in mijn hand en kijk er verbaasd naar..... PFFF wat een moment........ ik ben al zo ver maar t ging dus toch bijna mis!
Niet dat ik vind dat rozijnen niet goed zijn, maar in mijn uitdaging met mezelf passen de rozijnen niet.
Foto
Foto
0 Comments
 

Nog 6 dagen minder zuur worden, elke dag yoghurt....

25/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Weer een werkdag vandaag, met yoghurt+gezonde mix in de auto rustig naar binnen werken zonder te knoeien (niet geheel gelukt helaas). Op m'n werk water drinken uit een Dopper-flesje, handig dingetje! Er kan een halve liter in, kan in de vaatwasser en als een bekertje op je bureau staan en sluit goed. Mijn lunch bestond uit heerlijke komijn- geitenkaas van t-Geertje(Geiten-boerderij in Zoetermeer), tomaatjes, groente sapje, een appel en een mandarijn. IN de auto op de terugweg een handje gemengde nootjes. Het avondeten was een heerlijk gevulde wrap met groenten, gehakt, gemengde sla --en dan zonder wrap (voor mij). En als toetje een heerlijk stukje citroen-yoghurt-cashew-abrikozen-taart. echt een aanrader deze taart! en ik mag m lekker opeten!!Ik bofkont!!

De eerste paar dagen heb ik mijn PH-waardes gemeten van speeksel en urine, 3x per dag. morgen begin ik weer de laatste dagen van de maand te meten

Normale PH in ('nuchter') speeksel is tussen 6,8 en 7,5
Pathalogische PH in speeksel is lager dan 6,5

Bij de meeste 'moderne' mensen is het speeksel licht zuur met een pH tussen de 5-6. Dit komt vooral door veel suikers en koolhydraten die men eet.

Pathalogisch: dan heb je kans op gaatjes/cariës- erosie- ontstekingen- botontkalking(osteoporose)- jicht- haaruitval- maagzweer- obstipatie- zure oprispingen- hartinfarct- huidproblemen- reuma- beroerte- infectiegevoeligheid- diabetes- slaapstoornissen- beslagen tong- libidoverlies- depressie- spierkrampen- allergieën.

Heb je hier geen zin in, overweeg  dan om serieus je dieet aan te passen!

Speeksel door kauwen gestimuleerd: 7,0 en 8,0
Pathalogisch lager dan 6,5
Door zuur gestimuleerd: 5,5 en 7,5
pathalogisch lager dan 5,0

Foto
De suiker verzuurt je lichaam, en de citroen maakt je minder zuur. Wat een tegenstrijdigheid!!

Door een zout-bad, kan je ook ontzuren of door alkalisch water te drinken.

0 Comments
 

Nog 7 dagen tot de volgende uitdaging.

24/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Buiten Fitnessen aan de plas in het zonnetje, met ervoor een eitje en drie abrikozen. Daarna heb ik bij de bakker vers, nog warm brood gehaald, zonder moeite!!( goed he?). Thuis lekker yoghurt, appel, blauwe bessen en gezonde mix. Ff douchen en tussen de middag met mn dochter eten, zij vers brood en ik een stukje kaas, een mandarijn en twee challenge-cakejes van gister. Daarna heb ik de voorbereidingen voor de BakKookKids getroffen voor de Citroen-yoghurt-cashew-abrikozen-taart. Iedereen maakte zijn eigen taartje. Trots dat ze waren!!! ons toetje was zo'n lekker taartje, hij ging helemaal op!!! Ik kon de bordjes bijna zo weer in de kast zetten, zo goed waren ze afgelikt. Het avondeten was een prei-bloemkool soep en een garnalen-peer salade, maar dit viel erg in het niet bij het toetje.

Mijn kinderen gaan naar een excellente school, heel prestigieus. Maar voor fruit in de pauze daar moeten de ouders hun verantwoordelijkheid in nemen. En dat doen ze dus niet. Tenminste velen niet helaas, sommigen wel gelukkig. In erg kleine lettertjes staat in een hoekje dat het maandag fruit-dag is, maar dat is alleen als je ernaar zoekt. De meeste mensen zoeken niet en lezen het dus ook niet.  Als de lerares ook nog op wel of geen fruit moet letten in de pauze, dan is dat niet te doen voor hen ze moeten al op zoveel letten.... hier ligt een gat in de 'markt". Markt moet je dan meer zien als 'samenleving'. En gat is meer een informatie-gat. Mogelijk gaat dit een deel van mijn Vikingschip worden!! maar eerst deze uitdaging volbrengen!!
Foto
0 Comments
 

Nog 8 dagen, geen pannenkoeken.

23/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Zondag-bootcampochtend: vluggertje-ontbijt: een gekookt nog warm eitje met wadden-kruidenzout en drie gedroogde abrikozen. Na een heerlijke licht waterige bootcamp heb ik mij op het yoghurt ontbijt met gezonde mix en blauwe bessen gestort. een kopje thee erbij en ontspannen maar. Maar niet voor lang want ik heb een soort cakejes gemaakt van de challenge koekjes ze zijn erg lekker. Het enige is dat ik er een ei extra in gedaan heb en op 150 graden 25 minuten heb laten bakken in mini-cake-vormpjes ze vallen goed in de smaak!

Het middag-eten viel in het water vanwege de bootschappen die ik deed en het werd iets van een cakje en worteltjes, thee en een groente sapje. Het avond eten was gourmetten met mijn broer en schoonzus. Er werd met allerlei pannenkoeksoorten, maten en smaken geëxperimenteerd voor en door de kinderen met mijn broer als aanjager van deze bijzonderheden. Erg leuk en vast lekker, maar ik heb het niet geproefd helaas. Maar ik had niks te klagen want er waren ook heerlijke stukjes vlees, champignons, paprika, worteltjes, komkommer en de alom geprezen tomaten-mozzerella, basilicum salade.  Morgen BakKookKids en het worden niet de winegums maar het gaat citroen-yoghurt-cashew-abrikozen-taart worden. Iets wat lijkt op kwark taart. Morgen meer over dit recept!

Foto
0 Comments
 

Nog 10 dagen lijnen schetsen

21/3/2014

0 Comments

 
Foto
De ochtend startte ik met de bekende yoghurt-gezonde mix met blauwe bessen. Op m'n werk lunchte ik met de overgebleven erwtensoep van gister en een appel, een paar aardbeien en een paar minitomaatjes en mijn collega's. Als drinken had ik een biologisch groente sapje, echt lekker en water. Op de weg naar huis nam ik nog een paar gemengde nootjes.  Het avondeten was bij mijn schoonouders, er was voor mij een groene salade met gedroogde tomaatjes, en mozzarella (de geitenkaas stukjes waren helaas gezoet) en een lekker gebakken eitje. Nu zit ik aan de droomthee en een paar pecannootjes.

Ik droom weg bij mijn thee over mijn Vikingschip.... een goede fundering/kielbalk zal belangrijk zijn! En een goed lijnenplan. Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen om het eten dat ik klaarmaakte voor mijn gezin, zo gezond mogelijk te maken. Deze website is mijn notitieboekje zodat ook mijn moeder die ook geïnteresseerd is en alle ander mensen die dat willen het ook kunnen lezen. Dus mijn drijfveer is de gezondheid van mijn gezin, familie en anderen zoals jij. Ik sta nog steeds achter deze drijfveer en eigenlijk heeft deze drijfveer steeds meer body gekregen. En ben ik onbewust gestart met een lijn van het lijnenplan. Het lijnenplan van het schip van de toekomst. Heb jij ook een plan?
Foto
Foto
0 Comments
 

Nog 11 dagen 'no-sugar-babe'!

20/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Donderdag begint met een ei en 3 abrikozen om daarna lekker te gaan sporten. Eerst de kinderen naar school en dan aan de plas lekker en gezellig sporten. Aan het sociale "me" heeft de buitenlucht en de companie ook goed gedaan. Thuis eerst de was aan, de folders printen aan en ik aan de lekkere yoghurt, appel, blauwe bessen en gezonde mix en een kopje thee.
Als lunch fruit en avocado. Mijn dochter wilde graag brood en wafels met pasta. De meest lekkere pasta in ons keukenkastje is hazelnoot-rozijnen pasta. Dit moest dan ook op beide wafels en op t brood; fruitje na en maar weer naar school. Uit school had ik super lekkere vroege Hollandse aardbeien, maar ze hadden liever een broodje worst  dus werd het beide. Ik heb bijna alle aarbeien opgegeten, ze waren ook zoooooo lekker. een kopje thee en een proef glaasje groente sap. Het avond eten was heerlijke snert.

 Omdat het maandagmiddag BakKookKids is, ben ik aan het experimenteren in de keuken. Ik kreeg een recept voor snoepjes, dus deze staan nu op te stijven in de koelkast. Als ze lekker zijn, zet ik het recept natuurlijk op de site!

Ik hoor en zie, ik knutsel en bouw, ik val en sta op, ik leer en groei, mijn Vikingschip is in aanbouw! Ik hoop dat ie nooit helemaal klaar is want dan ben ik mijn drijfveer kwijt.

Foto
Foto
0 Comments
 

Nog 12 dagen veldonderzoek.

19/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Nog 12 dagen veldonderzoek. Mijn veldwerk bestaat uit: uitproberen, creëren, combineren, informeren, inspireren, anticiperen, me inhouden, uitglijden en weer opkrabbelen. Ik kreeg vandaag de vraag of ik ook meer energie heb nu ik 'suikervrij' ben. Maar ik merk nog niet dat ik meer energie heb. Wel merkte ik dat ik vandaag erg veel ideeën had voor t huis, de tuin, mijn toekomst enz. Dit zou een vorm kunnen zijn van meer energie, het creatieve stadium. Mogelijk komt de echt voelbare energie-toename nog....
Mijn ontbijt was heerlijk: appel met yoghurt en gezonde mix. Op het feestje van mijn beste vriendin waren heerlijke nootjes enz te snaaien en lekkere thee te drinken. Mijn lunch was hierdoor niet zo uitgebreid: een paar aardbeien (hollandse!!!) een paar stukjes geitenkaas met komijn, thee, een paar worteltjes en een paar frambozen. Het avondeten was heerlijke kabeljauw (kruidenzout, gember, knoflook en sesam) met geroerbakte groente (venkel, courgette en broccoli) en een te pittige bloemkoolsaus.

Vandaag kwam er een vriendje spelen. Ik zette mijn 2 etages tellende monkeyplatter op tafel.(een schaal met allerlei lekkere hapjes waaruit kinderen (en volwassenene) zelf kunnen kiezen).  Hij greep meteen naar de pecannoten en riep;  'Dit zijn mijn lekkerste nootjes!' Zo dat ging goed!! er bleven veel nootjes liggen omdat er gelego't moest worden. Later werd er weer wat genomen, niet overmatig veel en precies waar ze zin in hadden leek het en niemand heeft gevraagd om snoep. Zo daar wordt ik blij van!! Ook blij wordt ik van deze coole traktatie die ik op Facebook tegenkwam.
Foto
0 Comments
 

Nog 13 dagen, en dan?

18/3/2014

0 Comments

 
Weer een werkdag vandaag, dat geeft geen grote bijzonderheden qua eten, geen taart of verleidende koekjes of koeken, maar wel heerlijke ruikende tosti's. Mijn heerlijke lunch bestond uit een eitje, halve avocado, halve paprika, een paar kleine tomaatjes en een mandarijn.  In de auto een appel en een handvol nootjes. Het avondeten was zalm met mango, avocado en crème-fraise.

1 April, dat is nog 13 dagen, en dan??  Ik verwacht niet dat ik echt veel suiker zal gaan eten na 1 april. Wel verwacht ik dat er af en toe een echt vers gebakken broodje wel in zal gaan.  De opties voor aardappelvervangers zijn hier favoriet, dus die zullen blijven denk ik. Maar ik heb nog 13 dagen om nog meer informatie te vinden en te delen over handige gezonde snacks, ontbijtjes, lunches en avondeten. ik werk dus nog even aan mijn Lifestyle:
Foto
Langzaam ontdek ik dat er meer mensen stiekem deze blog lezen en er ook soms echt iets mee doen!! Hier kan ik echt super blij van worden!! Verander de wereld, begin bij jezelf en de kokosolievlek verspreid zich!  Voor mijn kinderen, mijn man, mijn familie en voor jou!  Nu ontdek ik waar ik het nog meer voor doe! Joepie!!
Foto
0 Comments
 

Nog 14 dagen en nog steeds heb ik rimpels!

17/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Foto
Maandag 17 maart, gestart met mijn fijne sport-ontbijt: een gekookt eitje en drie gedroogde abrikozen. Snel naar school, kids brengen, naar de bakker, vers brood halen, en ohhh dat ruikt lekker!!!!!! maar ik kan het aan!! Geen hap nemen was een halve maand geleden een stuk moeilijker zo lijkt het. Het vers gebakken brood was nog warm en de zakjes nog open. Ik heb ze in de achterbak gelegd, dus rook mijn auto dit keer minder naar vers brood, Ja, ik leer en practiceer!!! en het werkt! lekker sporten en daarna mijn yoghurt-gezonde mix.  Mijn middag eten bestond uit een klein(eigen kipjes) eitje met paprika en oude geitenkaas. Om 5 uur waren de zelfgemaakte koekjes klaar die ik samen met mijn dochter maakte, heerlijk. een beetje freewheelen met twee recepten en wat creativiteit. Ik gebruikte de amandelboek-koekjes en de challenge-koekjes. Als avondeten hadden we een bio-worstje met lekkere ui-jus, komkommer en knolselderij-zoete aardappel patatjes, gebakken in kokosolie. Nu zit ik aan de thee met een heerlijk koekje, ik geniet! Maar mijn rimpels worden nog niet minder hahahaha!
0 Comments
 

Dag 16, nog 15 dagen!!

16/3/2014

0 Comments

 
Foto
Het is zondag vandaag, dus de dag begint met Bootcamp, aan de plas. Heerlijk! mijn ontbijt voor het sporten bestond uit een gekookt ei (nog warm) en 3 abrikozen. zo kan ik met de eiwitten als eerste zorgen dat mijn abrikozen mijn genoeg energie geven en geen bloedsuikerspiegel piek. Tijdens het sporten heb geen moment een hoger gevoel of lat van mijn eten gehad. Dit wordt mijn voor-ontbijt! Na het sporten mijn normale yoghurt ontbijt met gezonde mix. Als lunch bij mijn ouders heb ik lekker wat hüttenkäse gegeten een kiwi, thee, een stukje worst en een grote appel. het avond eten bestond uit 2 soorten salade, een lekkere hamburger en zelf gemaakte appelcompote. Mijn moeder had de aardappels weggelaten, ik was trots! Ook omdat ze bewust de paneermeel uit de hamburgers had weggelaten!! Ik heb heerlijk gegeten. Dankje Mem! Het toetje gaf wat wrijving... mijn zoon wilde per se basterdsuiker in zijn yoghurt, maar ik had liever dat hij de kokosbloesemsuiker nam die voor zijn neus stond. Ik heb alles geprobeerd, maar hij wilde uiteindelijk geen yoghurt of alleen yoghurt met basterdsuiker.... hij had veel keuze, meloen, appelcompote, kaneel, nootjes, rozijnen of alles in de yoghurt, hij koos niks te nemen omdat ie boos was. Na t eten was hij alles meteen weer vergeten. Ik vind het erg lastig om te zeggen dat mijn kinderen iets niet mogen maar met een zeer goed alternatief heb ik er minder moeite mee, en toch blijft het een moeilijk punt.

Foto
0 Comments
 

Dag 15, Back on track!

16/3/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Vandaag is het zaterdag dus eerst met de kids naar de hockey, dan naar de plassenloop, 1100m voor m'n zoon en 5 km voor mezelf. Hij een medaille en een bidon, en ik een tijd van 27.38 minuten. allebei blij! Oja, ik had ook spierpijn in mn kuiten! Mijn middag boodschapjes leverden een leuk nieuwtje voor mij: de kokosmelk die als beste uit de test kwam, vond ik bij de Jumbo! Zie plaatje. Ook stonden er andere biologische producten van o.a. het merk SMAAKT. Ik wordt er blij van!! OOk werd ik erg blij van de sprookjesboomshampoo, zonder parabenen en 100% zeepvrij. Zeer veel goedkoper dan Dermocare en met exact dezelfde ingrediënten!! Het avondeten was lasagne, en speciaal voor mij: portobelasagne! heelijk zonder pasta, met portobello plakjes. Ja ja ik ben 'Back-on-Track'', het voelt goed, en stiekem zag ik dat mijn gewicht iets afneemt, maar dat kan tijdelijk zijn natuurlijk...... Ik hou de moed erin en morgen kan ik beginnen met aftellen!!
Foto
Foto
0 Comments
 

Dag 14, De aanhouder .....

14/3/2014

0 Comments

 
Foto
Werk dag geslaagd: lunche: lekkere salade met ei, avocado, tomaatjes, postelein en kaas. Heerlijk eenvoudig en lekker. Hierdoor was het ook niet moeilijk om de rijst-tafel van de chinees af te slaan, al rook het wel lekker. De kaas was echt geniaal! Als tussendoortje in de ochtend was het een appeltje en 's middags een mandarijn. In de auto naar huis om 18.00u een paar gemengde nootjes, en het avondeten bij mijn schoonouders was rijst met witvis en gebakken groenten met champignons en een gebonden wittige saus. Gelukkig alles los van elkaar gehouden zodat ik kon kiezen, fijn! Toch werd ik vreemd aangekeken toen ik de saus niet nam. 'Wat ik aan het doen was' Dus ik legde uit: Er zit maïzena in de saus en dat reageert in je lichaam als suiker en dat wil ik even niet deze maand. O, wat eet je dan wel? en dat hoor ik vaker, want velen hebben toch het idee dat er niet veel overblijft als je geen brood, aardappels, rijst, of pasta eet. Als ik het zo bekijk ben ik veel meer eieren gaan eten en creatiever met groentes. Ook ben ik veel meer andere groentes gaan eten, zoals avocado's, knolselderij en rauwe wortel. Ook heb in andere soorten sausjes ontdekt zoals avocado-peer saus en bloemkoolsaus. Ook heb ik ontdekt dat de kinderen salades nu ook kunnen waarderen, dus dat maak ik ook vaker. Ik ben nog niet eens op de helft van mijn challenge en kijk eens wat er veranderd is! Wauw ik wordt er nog trots van zeg! Kijk, de aanhouder wint!!!   
Foto
0 Comments
 

Dag 13, Respect en geduld.

13/3/2014

0 Comments

 
Foto
'Be patient', Ik doe mijn best, denk ik, maar ik vind het niet zo makkelijk. Ik wil teveel dingen doen een kinderboek schrijven, voeding en beweeg advies kunnen geven, mijn werk goed doen, een goede moeder zijn, een goede echtgenoot zijn, het juiste eten uitzoeken en kopen en klaarmaken voor de mensen van wie ik hou.... maar moet je eens zien wat een volgorde, ik ben er niet trots op als ik dit zo terug lees. Soms is het goed om dingen op een rijtje te zetten; om de prioriteit te bepalen. -teit-tijd-aandacht -belangrijkheid.

Deze ochtend begon met een stukje super lekkere kaas van t Geertje en twee abrikozen. Daarna sporten aan de plas met een prachtig uitzicht en gezellig-schap. Erna mijn yoghurt-mix met lekkere yoghurt van t Geertje. Ja ik ben echt fan!. tussen de middag een gebakken ei met kaas, een mandarijn en een stukje tonijn en wat walnootjes. Vanavond heb ik Waldorf-salade gemaakt voor het eerst. Heerlijk met knolselderij, appel, walnoten, amandelen, yoghurt enz. ook heb ik een nieuwe soort sla uitgeprobeerd: postelein en een komkommertje erbij, geslaagd! Het kippensoepje vooraf was niet zo lekker helaas, maar wel een warme start van het avondeten. Voor nu naar bed omdat ik me moe voel. Zou ik genoeg energie kunnen halen uit mijn voeding?

Als ik in de spiegel kijk, zou ik dit willen zien! Respect is een groot woord.
Ik zal beter gaan luisteren, voelen en weten. Geen aannames, kies voor gevoel, wees open en mezelf en ook afgestemd op mijn dierbaren.
Foto
0 Comments
 

Dag 12, waar doe ik het voor?

12/3/2014

1 Comment

 
Foto
'Alleen hij die tegen de stroom inzwemt zal de bron bereiken', maar soms denk je, 'waar doe ik het voor?" Dat is dus vandaag. Lekkere broodjes, Lekkere koekjes en ik heb trek! Ik doe mijn best om gezonde producten te kopen, zoals echt biologisch vlees en worst bij de geitjes boerderij 't Geertje, en rauw-melkse kaas en yoghurt. Maar toch blijft dat mueslibroodje naar me lachen en me verleiden..grrrrrr. Soms is tegen de stroom inzwemmen taai en kun je wel wat hulp gebruiken. Een leuk iets waarmee ik mezelf probeer sterk te maken is dat ik de afgelopen 7 dagen in totaal 1000 unieke bezoekers heb gehad op mijn website. Bewuste Bende bestaat nu 2 jaar ongeveer en dit had ik nooit verwacht. De site is verre van perfect en compleet, maar ik hoop ermee op mijn persoonlijke manier een steentje bij te kunnen dragen aan een gezonder leven van eenieder die geïnteresseerd is. Mijn dank is groot voor deze 1000 personen, want stop ze maar eens in je huiskamer, dan ontdek je dat het er echt veel zijn!  Ik ben verbaast, verrast en ja ik word er blij en sterker van! nu ik dit type voel ik iets sprankelen, bijzonder hoor. Ik ga door!! Ik hou vol!!

Foto
1 Comment
 
<< Previous
    Foto

    Mijn uitdaging!

    Ik ben 35 en ik ben moeder van twee kinderen 4 en 7 jaar. Ik heb een kritische en lieve echtgenoot. Voor hen en andere dierbaren wil ik het beste. Gezondheid.

    In mijn zoektocht naar deze gezondheid ben ik de sugar-challenge tegengekomen van Carola van Bemmelen.  Deze heeft mij erg geboeid net als haar boek 100% suikervrij in 30 dagen. 

    DUS:Februari is mijn voorbereidings maand en maart is de uitvoerende maand.

    Is deze uitdaging ook iets voor jou? Laat het weten, ik kan wel wat hulp gebruiken.

    Ook via Facebook kun je mijn ontdekkingstocht volgen via Bewuste bende.


    Archives

    September 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014

    Categories

    Alles

    RSS Feed


Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.