Waarom wint het biervat het van de watertank?
Waarom kun je de hele avond door bier drinken en is netzoveel water niet te doen?
De GI van bier is 110. Die van glucose is 100. Bier bevat dus supersnelle koolhydraten. Deze zorgen voor een snelle en hoge bloedsuikerspiegel.
Je maakt zeer veel insuline aan om m weer op normaal niveau te krijgen.
Je bloedsuiker spiegel daalt te snel en wordt te laag: honger! naar zoet En je insuline in je bloed is ook nog erg hoog: honger naar zoet! Je voelt dat je iets zoets MOET eten of drinken!! Dit is het overlevingsmechanisme van je lichaam! Je neemt nog een biertje/slok.
Bier, eigenlijk de alcohol, is vocht afdrijvend. Alcohol verstoort de vochtbalans door de aanmaak van het ADH, het antidiuretisch hormeen, af te remmen. Dat hormoon zorgt ervoor dat de nieren na filtering het water weer naar de bloedsomloop transporteren. Remming van ADH veroorzaakt uitdroging. Water doet dat niet. Je krijgt dus uiteindelijk dorst van bier en niet van water.
Je kater/hoofdpijn is uitdroging van je hersenen. drink je water tussen je biertjes door ongeveer 1:1 dan heb je geen of minder last van een kater.
Gezellig lekker gekdoen, vrijheids gevoel en geluks gevoel.
Daar hoef je geen alcohol voor te gebruiken is mijn ervaring. Een goede mindset, goed gezelschap en lekkere dansmuziek zijn genoeg.
In maart maar ff geen alcoholische drankjes, geen bier (dat gaat lukker want ik lust het toch niet), geen sterke drank, geen wijn (jammer, want de pruimenwijn is zo lekker bij de japanner... Wel erg zoet en sterk)
Ik maar een nieuwe pagina voor de Sugarfree-EHBO klik hier, graag lees ik wat jouw EHBO is.