Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk >
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips >
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips >
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch? >
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden >
      • Groente >
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit >
        • Citrusvruchten
      • Kruiden >
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet >
      • Zuivel >
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet >
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten >
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet >
      • Zout >
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet >
        • Sugar-challenge maart 2014 >
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker >
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen >
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten >
      • Zoetig >
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig >
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten >
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen >
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen >
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten >
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging >
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes >
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II >
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk >
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips >
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

5 februari

2/5/2014

0 Comments

 
Foto
Glycemische Index (GI) geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als je koolhydraten heeft gegeten. Koolhydraten die snel worden afgebroken hebben een hoge glycemische index, terwijl koolhydraten die langzaam afbreken en hun glucose dus geleidelijk aan het bloed afgeven een lagere glycemische index hebben. (de cijfers zijn niet zeer nauwkeurig)

De maand februari is mijn voorbereiding op suikervrij maart!

Ontbijt: volle-bio-yoghurt met kokosbloesemsuiker, kaneel, walnoten en moerbeien! Echt erg lekker! Mijn zoon proefde het en nam dezelfde combinatie als toetje, omdat hij het zo lekker vindt, daar kan ik echt blij van worden!  Moerbeien proeven erg zoet ik ben benieuwd naar de GI. (Ik heb deze niet kunnen vinden, wel zorgen ze voor een constante bloedsuikerspiegel en zal de GI niet zeer hoog zijn mogelijk). Mij dochter is er heilig van overtuigd dat ze ze niet lust, helaas, maar de aanhouder wint, maar t kan zomaar een jaartje of wat duren....

Lunch gebakken eitje met geiten kaas op een roggebroodje, ik denk dat dit niet een blijvertje is voor maart vanwege de rogge, maar wel lekker. (roggebrood: GI:40, dit valt me erg mee)

Super heerlijke koekjes gemaakt van amandelmeel(ongeveer GI:10), kokosbloesemsuiker(GI:35), ei (GI:0), boekweitmeel(GI:55), zout en pecannoten(GI:10). Ik denk met een lage GI, en ze ruiken zoooooooooo lekker!!!

klik hier voor t recept van deze amandelboek koekjes! 

De GI van boekweit valt me tegen, misschien kan ik beter quinoa (GI:35)-meel gebruiken....

Avond eten: stoofpeertjes erg lekker en heel zoet. Ik wordt er nieuwsgierig van en ga deze GI ook maar eens opzoeken. Patatjes, toch ff geproefd, maar ik loop er niet zo warm voor, want er moet altijd mayo of ketchup om het lekker te maken. Kids vinden het heerlijk, GI: 95, daar schrik ik best van want dit is echt veel meer dan gewone witte suiker (GI:70)
Foto
0 Comments



Leave a Reply.

    Foto

    Mijn uitdaging!

    Ik ben 35 en ik ben moeder van twee kinderen 4 en 7 jaar. Ik heb een kritische en lieve echtgenoot. Voor hen en andere dierbaren wil ik het beste. Gezondheid.

    In mijn zoektocht naar deze gezondheid ben ik de sugar-challenge tegengekomen van Carola van Bemmelen.  Deze heeft mij erg geboeid net als haar boek 100% suikervrij in 30 dagen. 

    DUS:Februari is mijn voorbereidings maand en maart is de uitvoerende maand.

    Is deze uitdaging ook iets voor jou? Laat het weten, ik kan wel wat hulp gebruiken.

    Ook via Facebook kun je mijn ontdekkingstocht volgen via Bewuste bende.


    Archives

    September 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014

    Categories

    Alles

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.