Glycemische Index (GI) geeft een inschatting voor de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt als je koolhydraten heeft gegeten. Koolhydraten die snel worden afgebroken hebben een hoge glycemische index, terwijl koolhydraten die langzaam afbreken en hun glucose dus geleidelijk aan het bloed afgeven een lagere glycemische index hebben. (de cijfers zijn niet zeer nauwkeurig)
De maand februari is mijn voorbereiding op suikervrij maart!
Ontbijt: volle-bio-yoghurt met kokosbloesemsuiker, kaneel, walnoten en moerbeien! Echt erg lekker! Mijn zoon proefde het en nam dezelfde combinatie als toetje, omdat hij het zo lekker vindt, daar kan ik echt blij van worden! Moerbeien proeven erg zoet ik ben benieuwd naar de GI. (Ik heb deze niet kunnen vinden, wel zorgen ze voor een constante bloedsuikerspiegel en zal de GI niet zeer hoog zijn mogelijk). Mij dochter is er heilig van overtuigd dat ze ze niet lust, helaas, maar de aanhouder wint, maar t kan zomaar een jaartje of wat duren....
Lunch gebakken eitje met geiten kaas op een roggebroodje, ik denk dat dit niet een blijvertje is voor maart vanwege de rogge, maar wel lekker. (roggebrood: GI:40, dit valt me erg mee)
Super heerlijke koekjes gemaakt van amandelmeel(ongeveer GI:10), kokosbloesemsuiker(GI:35), ei (GI:0), boekweitmeel(GI:55), zout en pecannoten(GI:10). Ik denk met een lage GI, en ze ruiken zoooooooooo lekker!!!
klik hier voor t recept van deze amandelboek koekjes!
De GI van boekweit valt me tegen, misschien kan ik beter quinoa (GI:35)-meel gebruiken....
Avond eten: stoofpeertjes erg lekker en heel zoet. Ik wordt er nieuwsgierig van en ga deze GI ook maar eens opzoeken. Patatjes, toch ff geproefd, maar ik loop er niet zo warm voor, want er moet altijd mayo of ketchup om het lekker te maken. Kids vinden het heerlijk, GI: 95, daar schrik ik best van want dit is echt veel meer dan gewone witte suiker (GI:70)
De maand februari is mijn voorbereiding op suikervrij maart!
Ontbijt: volle-bio-yoghurt met kokosbloesemsuiker, kaneel, walnoten en moerbeien! Echt erg lekker! Mijn zoon proefde het en nam dezelfde combinatie als toetje, omdat hij het zo lekker vindt, daar kan ik echt blij van worden! Moerbeien proeven erg zoet ik ben benieuwd naar de GI. (Ik heb deze niet kunnen vinden, wel zorgen ze voor een constante bloedsuikerspiegel en zal de GI niet zeer hoog zijn mogelijk). Mij dochter is er heilig van overtuigd dat ze ze niet lust, helaas, maar de aanhouder wint, maar t kan zomaar een jaartje of wat duren....
Lunch gebakken eitje met geiten kaas op een roggebroodje, ik denk dat dit niet een blijvertje is voor maart vanwege de rogge, maar wel lekker. (roggebrood: GI:40, dit valt me erg mee)
Super heerlijke koekjes gemaakt van amandelmeel(ongeveer GI:10), kokosbloesemsuiker(GI:35), ei (GI:0), boekweitmeel(GI:55), zout en pecannoten(GI:10). Ik denk met een lage GI, en ze ruiken zoooooooooo lekker!!!
klik hier voor t recept van deze amandelboek koekjes!
De GI van boekweit valt me tegen, misschien kan ik beter quinoa (GI:35)-meel gebruiken....
Avond eten: stoofpeertjes erg lekker en heel zoet. Ik wordt er nieuwsgierig van en ga deze GI ook maar eens opzoeken. Patatjes, toch ff geproefd, maar ik loop er niet zo warm voor, want er moet altijd mayo of ketchup om het lekker te maken. Kids vinden het heerlijk, GI: 95, daar schrik ik best van want dit is echt veel meer dan gewone witte suiker (GI:70)