Hé zuurpruim! Ja, jij! en ik en je buurman.
Heel langzaam worden we steeds zuurder. Verzuring is veroudering, dat wil natuurlijk niemand!! Je lichaam probeert om minder zuur te worden door calcium aan de zuren te binden maar zo breek je je botten af en krijg je botontkalking(osteoporose) en een minder sterk gebit. Ook hopen de zure afvalstoffen zich op in je lichaam en kunnen cellen inactief en stijf worden, dit geeft stijve spieren en spierpijn, gewrichtsklachten, huidklachten, kalknagels en meer. Lijkt mij geen goede zaak!
Hoe wordt je dan zuur? Allerlei dagelijkse dingen geven ons verzuring, zoals voeding, roken, stress, medicijngebruik, straling van wifi, mobieltjes en overmatige spierbelasting. Voeding die een zuurvormende invloed op ons lichaam heeft is o.a. dierlijke eiwitten, !!SUIKERS!!, bepaalde vetten, alcohol, koffie, zwarte thee en frisdranken vooral met koolzuur.
Aha! hoor ik je zeggen! Daar komt de aap uit de mouw! Suikers zijn zuurmakers! Ik heb het niet kunnen bedenken, maar het is zo. Dat houdt in dat ik mijn zuurgraad kan meten voor aan het begin van de sugar-challenge en aan het eind en dat er mogelijk verschil in zal zitten. Je zuurgraad kun je meten met een Ph-meetstrip in je speeksel of je urine. Ik heb ze helaas pas maandag, dus dan kan ik beginnen met het Ph-experiment. ik hou je op de hoogte.
Minder suikers eten betekent natuurlijk meer ruimte en tijd voor andere producten zoals groente, fruit, noten en zaden. En dit blijkt nu juist de ontzurende voeding te zijn! Dat is een meevallertje! Ha dus er zal wel wat te meten vallen na een maand!! Ik heb ook vandaag de afspraak gemaakt voor het doen van een levend-bloed-analyse. De orthomoleculaire therapeut was er zeker van dat daar ook verandering in te zien zal zijn. Keep you upbloged!
Heel langzaam worden we steeds zuurder. Verzuring is veroudering, dat wil natuurlijk niemand!! Je lichaam probeert om minder zuur te worden door calcium aan de zuren te binden maar zo breek je je botten af en krijg je botontkalking(osteoporose) en een minder sterk gebit. Ook hopen de zure afvalstoffen zich op in je lichaam en kunnen cellen inactief en stijf worden, dit geeft stijve spieren en spierpijn, gewrichtsklachten, huidklachten, kalknagels en meer. Lijkt mij geen goede zaak!
Hoe wordt je dan zuur? Allerlei dagelijkse dingen geven ons verzuring, zoals voeding, roken, stress, medicijngebruik, straling van wifi, mobieltjes en overmatige spierbelasting. Voeding die een zuurvormende invloed op ons lichaam heeft is o.a. dierlijke eiwitten, !!SUIKERS!!, bepaalde vetten, alcohol, koffie, zwarte thee en frisdranken vooral met koolzuur.
Aha! hoor ik je zeggen! Daar komt de aap uit de mouw! Suikers zijn zuurmakers! Ik heb het niet kunnen bedenken, maar het is zo. Dat houdt in dat ik mijn zuurgraad kan meten voor aan het begin van de sugar-challenge en aan het eind en dat er mogelijk verschil in zal zitten. Je zuurgraad kun je meten met een Ph-meetstrip in je speeksel of je urine. Ik heb ze helaas pas maandag, dus dan kan ik beginnen met het Ph-experiment. ik hou je op de hoogte.
Minder suikers eten betekent natuurlijk meer ruimte en tijd voor andere producten zoals groente, fruit, noten en zaden. En dit blijkt nu juist de ontzurende voeding te zijn! Dat is een meevallertje! Ha dus er zal wel wat te meten vallen na een maand!! Ik heb ook vandaag de afspraak gemaakt voor het doen van een levend-bloed-analyse. De orthomoleculaire therapeut was er zeker van dat daar ook verandering in te zien zal zijn. Keep you upbloged!