Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk >
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips >
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips >
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch? >
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden >
      • Groente >
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit >
        • Citrusvruchten
      • Kruiden >
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet >
      • Zuivel >
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet >
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten >
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet >
      • Zout >
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet >
        • Sugar-challenge maart 2014 >
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker >
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen >
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten >
      • Zoetig >
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig >
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten >
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen >
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen >
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten >
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging >
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes >
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II >
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk >
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips >
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

26 februari nog 2 dagen tot 1 maart!!

2/26/2014

0 Comments

 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hé zuurpruim!    Ja, jij! en ik en je buurman.

Heel langzaam worden we steeds zuurder. Verzuring is veroudering, dat wil natuurlijk niemand!! Je lichaam probeert om minder zuur te worden door calcium aan de zuren te binden maar zo breek je je botten af en krijg je botontkalking(osteoporose) en een minder sterk gebit. Ook hopen de zure afvalstoffen zich op in je lichaam en kunnen cellen inactief en stijf worden, dit geeft stijve spieren en spierpijn, gewrichtsklachten, huidklachten, kalknagels en meer. Lijkt mij geen goede zaak!

Hoe wordt je dan zuur? Allerlei dagelijkse dingen geven ons verzuring, zoals voeding, roken, stress, medicijngebruik, straling van wifi, mobieltjes en overmatige spierbelasting. Voeding die een zuurvormende invloed op ons lichaam heeft is o.a. dierlijke eiwitten, !!SUIKERS!!, bepaalde vetten, alcohol, koffie, zwarte thee en frisdranken vooral met koolzuur.

Aha! hoor ik je zeggen! Daar komt de aap uit de mouw! Suikers zijn zuurmakers! Ik heb het niet kunnen bedenken, maar het is zo. Dat houdt in dat ik mijn zuurgraad kan meten voor aan het begin van de sugar-challenge en aan het eind en dat er mogelijk verschil in zal zitten. Je zuurgraad kun je meten met een Ph-meetstrip in je speeksel of je urine. Ik heb ze helaas pas maandag, dus dan kan ik beginnen met het Ph-experiment. ik hou je op de hoogte.

Minder suikers eten betekent natuurlijk meer ruimte en tijd voor andere producten zoals groente, fruit, noten en zaden. En dit blijkt nu juist de ontzurende voeding te zijn! Dat is een meevallertje! Ha dus er zal wel wat te meten vallen na een maand!!  Ik heb ook vandaag de afspraak gemaakt voor het doen van een levend-bloed-analyse. De orthomoleculaire therapeut was er zeker van dat daar ook verandering in te zien zal zijn. Keep you upbloged!


0 Comments



Leave a Reply.

    Foto

    Mijn uitdaging!

    Ik ben 35 en ik ben moeder van twee kinderen 4 en 7 jaar. Ik heb een kritische en lieve echtgenoot. Voor hen en andere dierbaren wil ik het beste. Gezondheid.

    In mijn zoektocht naar deze gezondheid ben ik de sugar-challenge tegengekomen van Carola van Bemmelen.  Deze heeft mij erg geboeid net als haar boek 100% suikervrij in 30 dagen. 

    DUS:Februari is mijn voorbereidings maand en maart is de uitvoerende maand.

    Is deze uitdaging ook iets voor jou? Laat het weten, ik kan wel wat hulp gebruiken.

    Ook via Facebook kun je mijn ontdekkingstocht volgen via Bewuste bende.


    Archives

    September 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014

    Categories

    Alles

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.