'Undercover-Suikers'
Als je op etiketten de ingrediënten bekijkt zie je door de bomen het bos niet meer.
Geen suiker op de ingrediëntenlijst? Toch suikers in je lichaam!! Hoe kan dat??
Suikers worden anders benoemd en je herkent het niet, dus eet je zonder het te weten/willen SUIKER.
‘undercover-suikers’
Ahornsiroop(Maple syrup)
Basterdsuiker
Bruine suiker
Cassonade
Dadelstroop
Demerara
Dextrose
Druivensuiker
Fructosestroop
Geleisuiker
Glucose-fructosestroop
Glucosestroop
HFCS (High Fructose Corn Syrup)
Honing
Invertsuiker
Kandij(suiker)
Karamel
Kristalsuiker
Mais(mout)stroop
Malt (ose)
Maltodextrine
Melasse (-stroop)
Oerzoet
Rietsuiker
Rijststroop
Ruwe rietsuiker
Sacharose
Speltstroop
Sucranaat
Sucrose
Tarwestroop (wheat syrup
Vanille suiker.
De eerste Franse stop onderweg naar de Alpen, heb ik een chocolade croissant gegeten! helaas, maar hij was erg lekker! Meer hoef ik ook niet, terwijl ik anders elke ochtend standaard een chocolade croissant naar binnen werkte. Ik werk nu aan mezelf heb ik besloten en dat voelt goed en sterk! En ik hoop ietsje mee te kunnen geven aan mijn vakantiegenoten. Griekse en naturel Yoghurt bij t ontbijt, met haver(met honing) i.p.v. smaakjes yoghurt of brood. Mn dochter die graag een blikje tonijn met olijfolie leegeet en iedereen zit met open mond te kijken. Geroosterde pistachenootjes in plaats van chips! Iedereen zit te smullen! J De truc hier is om met goede en lekkere alternatieven te komen, moeite te doen om vers eten te koken en het goede voorbeeld te geven. Dat goede voorbeeld lukt niet altijd, maar ik doe mijn best. Ik leer veel van dit bloggen, het maakt mij bewust van wat is straks in maart niet wil eten. Het zoete wijntje compenseer ik nu met walnootjes (deze verlagen een beetje de bloedsuikerspiegel). Ik laat het bij eentje, maar in maart laat ik m staan. Dit zorgt ervoor dat ik er nu extra van geniet!
De ‘undercover-suikers’-lijst is ook goed te gebruiken in Frankrijk, tot nu toe.
‘Jambone: dextrose de ble’
‘Confiture: sucre’
Meer info over wat suiker met je doet vind je op de pagina over suiker klik hier.
Als je op etiketten de ingrediënten bekijkt zie je door de bomen het bos niet meer.
Geen suiker op de ingrediëntenlijst? Toch suikers in je lichaam!! Hoe kan dat??
Suikers worden anders benoemd en je herkent het niet, dus eet je zonder het te weten/willen SUIKER.
‘undercover-suikers’
Ahornsiroop(Maple syrup)
Basterdsuiker
Bruine suiker
Cassonade
Dadelstroop
Demerara
Dextrose
Druivensuiker
Fructosestroop
Geleisuiker
Glucose-fructosestroop
Glucosestroop
HFCS (High Fructose Corn Syrup)
Honing
Invertsuiker
Kandij(suiker)
Karamel
Kristalsuiker
Mais(mout)stroop
Malt (ose)
Maltodextrine
Melasse (-stroop)
Oerzoet
Rietsuiker
Rijststroop
Ruwe rietsuiker
Sacharose
Speltstroop
Sucranaat
Sucrose
Tarwestroop (wheat syrup
Vanille suiker.
De eerste Franse stop onderweg naar de Alpen, heb ik een chocolade croissant gegeten! helaas, maar hij was erg lekker! Meer hoef ik ook niet, terwijl ik anders elke ochtend standaard een chocolade croissant naar binnen werkte. Ik werk nu aan mezelf heb ik besloten en dat voelt goed en sterk! En ik hoop ietsje mee te kunnen geven aan mijn vakantiegenoten. Griekse en naturel Yoghurt bij t ontbijt, met haver(met honing) i.p.v. smaakjes yoghurt of brood. Mn dochter die graag een blikje tonijn met olijfolie leegeet en iedereen zit met open mond te kijken. Geroosterde pistachenootjes in plaats van chips! Iedereen zit te smullen! J De truc hier is om met goede en lekkere alternatieven te komen, moeite te doen om vers eten te koken en het goede voorbeeld te geven. Dat goede voorbeeld lukt niet altijd, maar ik doe mijn best. Ik leer veel van dit bloggen, het maakt mij bewust van wat is straks in maart niet wil eten. Het zoete wijntje compenseer ik nu met walnootjes (deze verlagen een beetje de bloedsuikerspiegel). Ik laat het bij eentje, maar in maart laat ik m staan. Dit zorgt ervoor dat ik er nu extra van geniet!
De ‘undercover-suikers’-lijst is ook goed te gebruiken in Frankrijk, tot nu toe.
‘Jambone: dextrose de ble’
‘Confiture: sucre’
Meer info over wat suiker met je doet vind je op de pagina over suiker klik hier.