Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk >
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips >
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips >
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch? >
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden >
      • Groente >
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit >
        • Citrusvruchten
      • Kruiden >
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet >
      • Zuivel >
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet >
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten >
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet >
      • Zout >
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet >
        • Sugar-challenge maart 2014 >
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker >
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen >
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten >
      • Zoetig >
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig >
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten >
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen >
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen >
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten >
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging >
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes >
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II >
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk >
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips >
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

10 februari

2/10/2014

1 Comment

 
Foto

Taart, tractaties en quinoa.

Als je bijna jarig bent, ga je nadenken over taart en tractaties.

Als je 4 wordt is het leven nog niet zo ingewikkeld.lekker zijn cakejes, lollies, ijsjes, maar doosjes gevuld met heerlijke grote zoete donkere zachte rozijnen ook erg lekker. Dus het is duidelijk wat het gaat worden. Tijdens het vullen van de doosjes verdwijnen en ook heel wat rozijnen.... Mooi zo!

Ontbijt met yoghurt met walnootjes en gedroogde moerbeien en kaneel bevalt nog prima! Eigenlijk at niemand van ons 4 brood vanmorgen. Het was: 1x havermuesli homemade, 2x bio-yoghurt en 1x een banaan. Ik was verbaasd!

De lunch: roggebroodje met gebakken ei, Fruit en water ik begin er aan te wennen. En kids zijn gek op gebakken ei.

Het avond eten was een probeersel met roerbakgroenten en ei, quinoa met tomaat en een curry van de kleinste soepfabriek. Quinoa vind ik niet zo lekker van smaak, maar met groete boullion, oregano en kleine stukjes tomaat was het verrassend genoeg erg lekker! De curry was helaas te pittig voor dit hollandse gezin.

Ik heb voor quinoa gekozen in plaats van bio-pandan-zilvervliesrijst(GI:60) niet vanwege de smaak, maar omdat de GI lager is en het meer gezonde stoffen bevat. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium en het bevat geen gluten.

Quinoa: GI: 35 dit past mooi in mijn maart maand!!

Foto
1 Comment
Fireplace Repair Boston link
7/15/2022 12:36:05 pm

Hi great reading youur post

Reply



Leave a Reply.

    Foto

    Mijn uitdaging!

    Ik ben 35 en ik ben moeder van twee kinderen 4 en 7 jaar. Ik heb een kritische en lieve echtgenoot. Voor hen en andere dierbaren wil ik het beste. Gezondheid.

    In mijn zoektocht naar deze gezondheid ben ik de sugar-challenge tegengekomen van Carola van Bemmelen.  Deze heeft mij erg geboeid net als haar boek 100% suikervrij in 30 dagen. 

    DUS:Februari is mijn voorbereidings maand en maart is de uitvoerende maand.

    Is deze uitdaging ook iets voor jou? Laat het weten, ik kan wel wat hulp gebruiken.

    Ook via Facebook kun je mijn ontdekkingstocht volgen via Bewuste bende.


    Archives

    September 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014

    Categories

    Alles

    RSS Feed


Powered by Create your own unique website with customizable templates.