Stevia![]() Een blad is 45x zoeter dan suiker
Poeder/klontje/zoetjes tot 300x zoeter dan suiker Geen calorieën (let op welk vulmiddel er gebruikt wordt) Wetenschappelijk bewezen toepassingen: - Verlaagt de bloeddruk - Verlaagt de bloedsuikerspiegel naar normale waarden. - Stimuleert de alvleesklier tot productie van insuline. - Verhoogt de uitscheiding van urine en natrium. - Verlaagt het cholesterol gehalte. - Verminderen van artherosclerose(aderverkalking). (alleen nog op dieren getest) - anti-kanker (alleen nog op dieren getest) Inhoudsstoffen: Steviaglycoside bestaat uit:de zoetstoffen stevioside en rebaudiodide A. Vitamine A, B3, C, Magnesium, Ffosfor, Chroom, Sodium, Zink Rutine De plant: - De Guarani-indianen(Paraguay) gebruiken Stevia al 1500 jaar om hun kruidenthee en voedsel te zoeten. - Door de japanners al 40 jaar in gebruik. - De zoete smaak zit in de bladeren van de plant. - De smaak wordt als zoethoutachtig omschreven. - Dit zijn plantaardige stoffen met een suikerachtige component. - Naast verse steviabladeren zijn gedroogde bladeren en ruw stevia-extract te gebruiken als zoetstof. - Het bovengrondse deel wordt twee-maal per jaar geoogst. De wortels blijven zitten en geven weer nieuwe scheuten. Verkrijgbaarheid: Stevia is te verkrijgen in poeder en klontjes in de supermarkt (dit is niet echt natuurlijk meer, hier worden ook vul stoffen toegevoegd.) ook op internet wordt stevia aangeboden in verschilende vormen en merken. Ook zaadjes (zeer kleine zaadjes) en plantjes. Let op: !!!!! sommige zoetjes met stevia bevatten ook acesulfaam-K!!!!!!! Echt Vermijden!!!!!!!! zie: E- zoetstoffen Bron: J.M.C. Geuns "Stevia en steviolglycosiden bron: eigen ervaring interessante sites: www.steviazoetstof.org/ www.stevija.nl/ |
Stevia verkrijgbaarheid: |