Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Snert

Foto
Aantal pers.: 10+                       !!!! Slowfood!!!!!

Ingredienten en benodigdheden:
- Grote
pan (zeker 6 liter)
- 1 kg spliterwten
- 2,5 grote winterwortels
- 1 grote knolselderij
- 2 zoete uien
- 2 preien
- Een bosjes bladselderij
- 6 liter water
- Geduld!!! en roerspaan
 
Werkwijze:
- Was de spliterwten onder de kraan in een vergiet.
- Neem een erg grote pan, vul deze met 5 l water en voeg de erwten toe.
- Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. (dit schuimt ik schep t eraf)
- ROEREN ( af en toe, goed over de bodem)
- Snijd ondertussen de ui, prei, wortel en knol- en bladselderij in stukjes.
- Voeg de gesneden groente toe en laat ze mee pruttelen.
- Wordt de snert te dik, voeg dan een scheut heet water toe.
- na 2-2,5 uur zijn de erwtjes zacht en kan je de snert eten.
Lekkerder is om de snert in de koelkast te bewaren en de volgende dag opgewarmt te eten.
Nog lekkerder is om de snert in te vriezen. en later op te warmen.
- Serveer de snert met roggebrood en biologische rookworst zonder E621.

Variaties:
- De ouderwetse snert wordt met varkensvlees/poot/spek gemaakt(meegekookt).
- Ook wordt er wel eens aardappel toegevoegd
- Sommige mensen doen zout in de erwtensoep.
- Voor de mooi, kun je met bladselderij je snert garneren.

Tips:
Lekker met roggebrood, met mosterd of ontbijt-/katenspek (biologisch)

Grappige tip:
Je kunt stevige snert ook af laten koelen in een springvorm.
en koud als hartige taart eten :-)
Als je eens uniek uit de hoek wilt komen.

'Wie wil er nog een puntje Snert?'

Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep
Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle

Wist je dat...

Foto
Snert is 'gewoon' groentesoep!!
Snert is super gezond!!
Snert is najaars en winterkost!
  gemaakt van seizoensgroente.
Snert is goedkoop!!
  ϵ0,68 p.pers, zonder worst.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.