Pompoensoep![]() aantal pers.: 4-6 (afhangende van de pompoen) Ingredienten: - 1 pompoen (biologisch, is ook in supermakten(Jumbo,AH) te krijgen) (fles pompoen was tot nu toe het lekkerst, ander soorten kunnen ook) - 4 eieren - handje bieslook - 1-2 teentjes knoflook naar smaak - verse fijngesneden gember 1-2x zoveel als knoflook - zout (niet echt nodig) (als de pomoen niet smaakvol is, kun je -1 winterwortel, - 2 teentjesknoflook, - 1/2-1 zoete ui - 1-2 zoete aardappel, een scheut exotische diksap gebruiken. Werkwijze: - Doe de pompoen 30-45minuten in parten zonder zaden en netwerkje in de oven op 120 graden. - bak de knoflook en gember kort. - Haal de pompoenparten uit de oven en laat ze afkoelen. - Schil de parten en pureer het pompoenvruchtvlees en voeg water toe totdat er een goede soep structuur ontstaat - voeg knoflook en gember toe en pureer. - Proef de soep en voeg indien nodig gekookte en gepureerde wortel, knoflook, zoete ui en zoete aardappel naar smaak toe. Diksap ook naar smaak toevoegen. - Bak kort de knoflook, voeg ei, bieslook en zout toe. Roer het ei in de pan tot het kleine stukjes worden. Serveer de soep met het ei erop gestrooid. Lekkere variaties: - Vervang het ei eens door pijnboompitten of gebakken knapperige uitjes. - ipv diksap kan je ook sinaasappelsap toevoegen. Tips: Je kunt de schil van de pompoen eten, maar dan raad ik je zeker aan om een biologische pompoen te nemen, anders dus wel schillen. |
ReceptenLekkere soepen
Bloemkoolpreisoep Broccolisoep Pompoensoep Snert Tomatensoep Snoepgoed Chocoladetaart met aardbeien Kokosbonbons Rauwe Chocolaatjes Pannenkoeken Chocolade cake Pepernoten Diksap lolly Peulvruchten Hummes Broodje Superburger Groente Pompoenburger Rode bietjes salade Kokos mango nasi Sportieve Snelle Jelle recepten Italiaanse Tagliatjelle |