Pompoen![]() Pompoenen bestaan in zeer veel gedaanten:
kleine, dikke, gele, oranje, groene, witte, ronde, langwerpige, flesvormig enz Voedingswaarden: - vitamine A, B1, B2, B3, C, D, E, F. - Lycopeen (kankerwerende stof en groei-remmende bij zeer agressieve kankersoorten) - aminozuren - koolhydraten - eiwitten - vezels - oligo-elementen zoals: calcium, chloor, kobalt, ijzer, mangaan, magnesium, fosfor, silicium, zwavel, zink. Tips: - Pompoenen zijn maanden lang goed te bewaren. - Bewaar pompoenen op een droge warme plaats, liever op zolder dan in de kelder. - De hokkaido pompoen, onze standaard ronde fel oranje in de supermarkt verkrijgbare pompoen bezit een hogere voedingswaarde dan andere pompoenen. Deze pompoen heeft een licht zoete smaak. - Het vitamine A gehalte van deze pompoen neemt na het oogsten alleen nog maar toe in de loop van de tijd. Deze pompoen bevat ook de meeste lycopeen. Recepten: - Pompoensoep (zout niet altijd nodig) bron: pompoenkweker Pierre Lhoas: www.lesjardinsdevertumne.be |
Groene GardeDit is de hokkaido pompoen!![]() |