Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Omega 3 en 6 vetzuren

Foto
Tips:
-
  kies voor walnoten en vette vis.
 - kies voor echt biologisch vlees, zuivel, boter, kaas en eieren.
- kies voor brood met lijnzaad 
- voeg lijnzaad toe aan je muesli.



We hebben een 1/1 verdeling van omega 3 en omega 6 nodig voor
evenwicht in ons lichaam. 

Omega 3 en omega 6 zijn allebei onverzadigde vetzuren. 

Omega 3 vetzuur 
-
houdt ontstekingen in bedwang
- houdt het bloed vloeibaar
- houdt celgroei in bedwang
- beter werkzaam dan statines (bij hart- en vaatziektes en cholesterol)
- beperken de aanmaak van overtollige vetcellen!!!!!!!!

Je vindt ze o.a. in:
-
groenten,
- noten,
- lijnzaad
- vette vis ) zoals: zalm, markreel, sardines, paling enz
- lijnzaadolie en notenolie,
- biologisch vlees, zuivel en eieren.

Walnoot is de beste bron van omega 3 vetzuren
Enkele risico´s zoals versnelde bloedstolling en verminderd immuunsysteem van omega 3 vetzuren worden vooral toegeschreven uit omega 3 vetzuren supplementen zoals visolie. Walnoot heeft geen negatieve bij-effecten op mensen. Het eten van vette vis, wat altijd wordt aangeraden, heeft als nadeel dat je ook veel PCB´s en zware metalen eet die kankerverwekkend zijn. Noten zoals de walnoot zijn de meest effectieve en gezonde bron van omega 3 vetzuren. De reden dat het immuunsysteem slechter reageert op omega 3 vetzuren uit supplementen is dat de aanmaak van omega 3 door het lichaam zelf wordt stop
gezet. Wanneer je supplementen inneemt wordt het lichaam lui en stopt zelf met
het produceren van benodigde stoffen. Omega 3 vetzuren uit walnoten worden in het lichaam op natuurlijke wijze omgezet.

Omega 6 vetzuur
      
veroorzaakt:
- Ontstekingen
- Stimulering van kanker celgroei
- stolling van bloed
- helpt bij het opslaan van overtollig vet!!( Oorzaak van veel  OVERGEWICHT!!!)

Je vindt ze o.a. in:
 - plantaardige olieën: mais, zonnebloem (60: 1) (omega 6: omega 3)
- geharde (plantaardige) vetten 
- niet biologisch vlees, zuivel en eieren. 

bron: dr.R.Béliveau,dr.D.Gingras'Eten tegen Kanker'(2012)(de rol van voeding 
bij het ontstaan van kanker) 
bron: J. Fullerton-Smith 'The truth about food'(eerlijk over eten)
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/98480-walnoten-krachtvoedsel-tegen-allerlei-ziektes.html

Olie en Vet

Olijfolie
Omega 3 en 6 vetzuren
Cholesterol
Lijnzaad
Arachideolie/pindaolie

Olie met relatief veel Alfa-linoleenzuur:

Walnootolie (circa 10%)
Hennep-olie (20%)
Sacha-Inchi-olie (48%)
Lijnzaadolie (57%)

 

Hier klikken om te bewerken.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.