Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

O'BamaBrood(osawacake)

Foto
Ingrediënten:
voor 1 lange cakevorm
- 200 gram zilvervliesrijst
- 125 gram boekweitmeel
- veel sesamzaadjes
- 150 gram hazelnootjes
- kokosolie of bio roomboter
- 100 gram rozijnen
- 60 gram gedroogde abrikozen
- 150 ml bio diksap
- 2,5 eetlepels kaneel
- 1 theelepel vanille poeder
- 1 theelepel fijn zeezout
- 50 gram amandelmeel



spijs:
- 50 gram amandelmeel,
- 4 dadels dadels/2 handjes lichtgele rozijnen
- en een beetje geraspte citroen.


Werkzaamheden:
- Week de rozijnen ongeveer 20 minuten in water
- Kook de rijst gaar
- Vet de cake of broodvorm in en bestrooi met sesamzaadjes.(ook de zijkant)
- Rooster de noten even op hoog vuur.
- Meng de rijst en de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
- (spijs kun je nu maken en toevoegen, zie onder)
- Doe de plakkerige massa in de bakvorm en druk goed aan.
- Strooi sesamzaadjes op de bovenkant en druk ze een beetje aan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bak het brood in 45 minuten gaar.

Spijs:  echt de krent in de pap!
- Doe de ingrediënten in een keukenmachine en hak en meng het. 
- Rol er een slang van, van ongeveer 1,5 cm doorsnede. 
- Leg deze in het midden van de plakkerige massa.

Heerlijk met Pasen, Kerst en de rest van het jaar! Je kunt het goed invriezen.

Dit recept het ik van een vriendin, en ik heb het aangepast naar wat ik wel en niet in de keuken had.

Ideetje: Ook erg lekker met appel, misschien als basis voor een appeltaartje?
bodem van de plakkerige massa, dan een laag spijs en dan de appeltjes, mogelijk met amandel-ei-kruimels/laag erbovenop.

Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep

Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle
Powered by Create your own unique website with customizable templates.