Nootpithaverbrood / Ontbijtmuffins

( voor ongeveer 1 kleine cakevorm)
Ingrediënten:
- 180 ml havermelk
- 25-50 ml diksap
- 3 eieren
- 2 eetlepels kokosolie
- 250 gr havermout
- 100 gr hazelnoten
- 100 gr zonnebloempitten
- 5 gr zout
optioneel:
- 100 gr rozijnen
- 3 eetlepels kaneel
Werkzaamheden:
- meng de natte ingrediënten
- meng de droge ingrediënten
- verwarm de oven voor op 175 graden.
- voeg alles samen en giet in de cake vorm.
- bak het brood in 50 minuten.
In muffinvormpjes zijn het ontbijt muffins. deze bak je in 20 minuten mooi bruin!
Tips:
- Je kunt de havermelk ook vervangen door water of rijstemelk.
- Ook kun je de haver vervangen door andere vlokken zoals die van quinoa enz.
- Je kunt de kokosolie vervangen door roomboter.
- Je kunt met allerlei vullingen je eigen versie van dit brood maken.
Ingrediënten:
- 180 ml havermelk
- 25-50 ml diksap
- 3 eieren
- 2 eetlepels kokosolie
- 250 gr havermout
- 100 gr hazelnoten
- 100 gr zonnebloempitten
- 5 gr zout
optioneel:
- 100 gr rozijnen
- 3 eetlepels kaneel
Werkzaamheden:
- meng de natte ingrediënten
- meng de droge ingrediënten
- verwarm de oven voor op 175 graden.
- voeg alles samen en giet in de cake vorm.
- bak het brood in 50 minuten.
In muffinvormpjes zijn het ontbijt muffins. deze bak je in 20 minuten mooi bruin!
Tips:
- Je kunt de havermelk ook vervangen door water of rijstemelk.
- Ook kun je de haver vervangen door andere vlokken zoals die van quinoa enz.
- Je kunt de kokosolie vervangen door roomboter.
- Je kunt met allerlei vullingen je eigen versie van dit brood maken.