Choco Noten Eitjes
Dit recept is voor ongeveer 35 kleine eitjes
Dit heb je nodig: -80 gr notenpasta (bijv amandelpasta, cashew pasta of hazelnootpasta) -50 gr biologische honing (hoe dikker de honing des te minder amandelmeel er nodig is) -20 gr rauwe cacaopoeder -20 gr kokosolie (ongeveer 1 eetlepel) -50+ gr amandelmeel -Als topping of strooisel kun je gebruiken: kokosrasp, maanzaadjes, chiazaadjes, gehakte moerbeien, sesamzaadjes, gehakte pistache nootjes enz. Zo maak je de Choco Noten Eitjes: -Laat de kokosolie smelten. -Doe alle ingrediënten in een schaal. -Meng alles goed. Voeg nog wat amandelmeel toe als het te zacht is. -Draai balletjes van het deeg. -Rol de balletjes door het strooisel en vorm er eitjes van. -Plaats de eitjes 10-20 minuten in de koelkast |
Recepten13 april thema Pasen:
Choco Noten Eitjes Wortel Noten Eitjes Abrikozen Noten Eitjes 11 mei, chocolade Rauwe Chocolaatjes Chocolade-walnoot cakejes Chocoade mouse 25 mei, kokos Kokosbonbons Kokos truffels Kokos yoghurt taart |
Wortel Noten Eitjes
Dit heb je nodig:
- 2 Penen, ongeveer 125 gr. in grove stukken
- 75 gr. Walnoten
- 75 gr. Cashewnoten
- 150 gr. Dadels
- 1 tl. Verse gehakte gember
- 0,5 tl. Kaneel
- Topping naar keuze
Zo maak je de Wortel Noten Eitjes:
- Hak in de keukenmachine de wortel fijn. Verwijder en zet apart.
- Maal vervolgens de cashewnoten, walnoten en de dadels in de keukenmachine grof.
- Voeg wortel, gember en kaneel toe en draai toe het een grove plakkerige brij is geworden.
- Draai balletjes, rol ze daarna door de topping naar keuze en vorm er eitjes van.
- Zet ze in de koelkast tot gebruik of tot 5 dagen. Je kunt ze ook invriezen voor later gebruik.
- 2 Penen, ongeveer 125 gr. in grove stukken
- 75 gr. Walnoten
- 75 gr. Cashewnoten
- 150 gr. Dadels
- 1 tl. Verse gehakte gember
- 0,5 tl. Kaneel
- Topping naar keuze
Zo maak je de Wortel Noten Eitjes:
- Hak in de keukenmachine de wortel fijn. Verwijder en zet apart.
- Maal vervolgens de cashewnoten, walnoten en de dadels in de keukenmachine grof.
- Voeg wortel, gember en kaneel toe en draai toe het een grove plakkerige brij is geworden.
- Draai balletjes, rol ze daarna door de topping naar keuze en vorm er eitjes van.
- Zet ze in de koelkast tot gebruik of tot 5 dagen. Je kunt ze ook invriezen voor later gebruik.
Abrikozen Noten Eitjes
Dit heb je nodig:
- 450 gr. Gedroogde Abrikozen
- 100 gr. Pecannoten
- 100 gr. Hazelnoten
- 4 eetl. Ahornsiroop
- Topping naar keuze
Zo maak je de Abrikozen Noten Eitjes:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met hakmessen.
- Draai tot er een plakkerige grove brij is ontstaan.
- Draai hier balletjes van.
- Rol de balletjes door een topping naar keuze en vorm er eitjes van.
- Zet in de koelkast tot gebruik of tot 5 dagen. Ze kunnen ook in de vriezer voor later.
- 450 gr. Gedroogde Abrikozen
- 100 gr. Pecannoten
- 100 gr. Hazelnoten
- 4 eetl. Ahornsiroop
- Topping naar keuze
Zo maak je de Abrikozen Noten Eitjes:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met hakmessen.
- Draai tot er een plakkerige grove brij is ontstaan.
- Draai hier balletjes van.
- Rol de balletjes door een topping naar keuze en vorm er eitjes van.
- Zet in de koelkast tot gebruik of tot 5 dagen. Ze kunnen ook in de vriezer voor later.
Rauwe Chocolaatjes
Chocolade-walnoten cakejes
voor 8 cupcakes
Ingrediënten:
- 75 gram fijngehakte walnoten
- 70 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 80 gram biologische (gras) roomboter
- 25 gram rauwe cacao
- snufje fijn zeezout
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je de chocolade walnoten cakejes:
- Splits de eieren en klop de eiwitten met het zout stijf.
- Verwarm de oven op 160 graden
- Mix het eigeel, de boter, de kokosbloesemsuiker en de cacao goed
- Voeg daarna de fijngehakte walnoten toe en meng
- Spatel het eiwit erdoor en meng
- Vul de cakevormpjes en bak ze 30 minuten
Deze cakejes worden taartjes met als toppping de chocolade mouse en een eigengemaakt rauw chocolaatje als kers op de taart.
Geniet ervan!
Ingrediënten:
- 75 gram fijngehakte walnoten
- 70 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 80 gram biologische (gras) roomboter
- 25 gram rauwe cacao
- snufje fijn zeezout
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je de chocolade walnoten cakejes:
- Splits de eieren en klop de eiwitten met het zout stijf.
- Verwarm de oven op 160 graden
- Mix het eigeel, de boter, de kokosbloesemsuiker en de cacao goed
- Voeg daarna de fijngehakte walnoten toe en meng
- Spatel het eiwit erdoor en meng
- Vul de cakevormpjes en bak ze 30 minuten
Deze cakejes worden taartjes met als toppping de chocolade mouse en een eigengemaakt rauw chocolaatje als kers op de taart.
Geniet ervan!
Chocolade Mouse
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 2 eetlepels rauwe cacao poeder
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels kokosolie
Zo maak je de chocolade mouse:
- Laat de kokosolie smelten, (niet heet laten worden)
- Meng alles met een staafmixer
- Zet het minimaal 5 minuten in de vriezer
- Roer het mengsel door, indien de roersporen zichtbaar blijven, haal het uit de vriezer.
- Je kunt het nu gebruiken voor wat je maar wil.
bijvoorbeeld als garnering van taart of cakejes, of als toetje, ontbijt enz.
Bewaar het in de koelkast.
- 2 bananen
- 2 eetlepels rauwe cacao poeder
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels kokosolie
Zo maak je de chocolade mouse:
- Laat de kokosolie smelten, (niet heet laten worden)
- Meng alles met een staafmixer
- Zet het minimaal 5 minuten in de vriezer
- Roer het mengsel door, indien de roersporen zichtbaar blijven, haal het uit de vriezer.
- Je kunt het nu gebruiken voor wat je maar wil.
bijvoorbeeld als garnering van taart of cakejes, of als toetje, ontbijt enz.
Bewaar het in de koelkast.
Kokosbonbons
Kokos Mango truffels
Dit heb je nodig: voor 20 bonbons
- 2 mango’s geschild en in blokjes gesneden
- Ca 200 gr geraspte kokos
- 1-2 theelepels honing naar smaak
- 200 gram extra pure chocola
Zo maak je de kokostruffels:
- Maak kokosboter van de geraspte kokos, doe de kokos in een keukenmachine en mix
net zo lang (ca. 10 min) tot je een smeuïge pasta hebt.
- Schraap hiervoor regelmatig de randen schoon
- Doe de mangostukjes op een flinke hand na in de blender erbij en zoet evt. met wat honing
- Mix tot een smeuïge pasta.
- Schep de overige mango door de mango-kokospasta
- Strijk het mengsel glad uit op een bord en zet het even in de koelkast om iets op te stijven
- Maak bolletjes van de pasta. Leg ze op bakpapier en zet ze in de vriezer. Minimaal 10 min.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot een dik stroperig geheel.
- Doe de mango-kokosballetjes in de chocola en haal ze er met 2 vorken uit.
- Laat de chocolade uitharden.
- Het lekkerste is om de truffels vanuit de koelkast te serveren.
- 2 mango’s geschild en in blokjes gesneden
- Ca 200 gr geraspte kokos
- 1-2 theelepels honing naar smaak
- 200 gram extra pure chocola
Zo maak je de kokostruffels:
- Maak kokosboter van de geraspte kokos, doe de kokos in een keukenmachine en mix
net zo lang (ca. 10 min) tot je een smeuïge pasta hebt.
- Schraap hiervoor regelmatig de randen schoon
- Doe de mangostukjes op een flinke hand na in de blender erbij en zoet evt. met wat honing
- Mix tot een smeuïge pasta.
- Schep de overige mango door de mango-kokospasta
- Strijk het mengsel glad uit op een bord en zet het even in de koelkast om iets op te stijven
- Maak bolletjes van de pasta. Leg ze op bakpapier en zet ze in de vriezer. Minimaal 10 min.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot een dik stroperig geheel.
- Doe de mango-kokosballetjes in de chocola en haal ze er met 2 vorken uit.
- Laat de chocolade uitharden.
- Het lekkerste is om de truffels vanuit de koelkast te serveren.
Kokos yoghurt taart
Dit heb je nodig: taartje 18 cm.
Voor de bodem: - 200 gram amandelen - 150 gram verse dadels - 1 tl speculaaskruiden Voor de taartvulling: - 150 gr rauwe cashewnoten (4 uur geweekt) - 150 gr hennep (4 uur geweekt) - 100 gr kokosolie - 250 ml yoghurt - 1 tl vanillepoeder - 100 gram rauwe honing - 1 citroen - 300 gr kersen jam Zo maak je de taart: -Meng de bodemingrediënten in de keukenmachine tot een plakkerig geheel. -Voeg evt theelepel water toe als het niet voldoende plakt. -Doe dit in een taartvorm (18cm) en druk aan tot er een bodem ontstaat. -Zet het in de koelkast. -Smelt kokosolie. -Spoel de cashewnoten en hennepzaad af. -Rasp de citroen en knijp het sap eruit. -Doe de citroenschil en -sap, de kokosolie, de honing, de vanillepoeder de cashewnoten en de hennepzaden in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een fijne massa is geworden. -Voeg de yoghurt toe. En meng goed. -Stort de vulling op de bodem en strijk het glad. -Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. -Serveer met de kersenjam erop. En genieten maar!! |