Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Kokos     superfood!!

Foto
Hier wordt nog aan gewerkt!!
Kokosolie, kokosvlees, en kokosmelk

Kokos voordelen:
- Kokosolie heeft
-antibacteriële,
-antivirale én
-schimmeldodende eigenschappen, dus een boost voor je immuunsysteem.
- het is licht verteerbaar, dus licht voor de darmen.
- Al deze gezonde eigenschappen blijven behouden bij verhitting, dus daarom is het ideaal voor bakken, koken en frituren.
-
je slaat kokosvet minder goed op als lichaamsvet.

Kokosolie:
Grofweg zijn er twee verschillende soorten kokosolie: ongeraffineerd met een
duidelijke kokosgeur en een geraffineerde (ontgeurde) versie. Sommige mensen
vinden de sterke kokosgeur te aanwezig, maar probeer gewoon uit welke je zelf
het lekkerst vindt. Daarnaast kun je nog kiezen uit biologisch en
niet-biologisch. Hoewel de laatstgenoemde duurder is (gek genoeg omdat hij niet bewerkt is) heeft de biologische kokosolie wel de meest gezonde eigenschappen.

Kokosmelk:
Kokosmelk is niet het vloeibare gedeelte van de vrucht maar wordt verkregen door verse of gedroogde geraspte kokos met water te vermengen en dit vervolgens uit te knijpen of uit te persen. Je hebt vloeibare en geharde kokosmelk. De vloeibare melk ziet eruit als koffieroom, de geharde vorm ziet eruit als boter en heeft een zoetzure smaak. Deze kokosmelk wordt ook wel santen genoemd.

Kokoswater:
Dit is het vocht dat in een kokosnoot zit.

Kokosbloesemsuiker (kokospalmsuiker):
Palmsuiker en kokosbloesemsuiker (of kokospalmsuiker) worden vaak door elkaar  gehaald. Toch zijn het verschillende suikers. De kokosbloesemsuiker komt namelijk van een ander soort palmboom. Palmsuiker bestaat voornamelijk uit sucrose. Er zitten echter zoveel natuurlijke stoffen in, zoals vitamines en mineralen, dat de opname in het lichaam vrij traag is. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel niet zo hard. De glycemische index van palmsuiker is 30 tot 35. Dat is gemiddeld iets lager dan kokosbloesemsuiker (35). (ter vergelijking: de glycemische index van pure honing is 48, van glucose-fructosesiroop 62, van witbrood 75 en van de kunstmatige toevoeging maltodextrine zelfs 105).
Hoe maak je palmsuiker? Het zoete sap halen ze uit specifieke palmbomen door een schijf van de bloeistengel af te snijden, dan druipt het er zo uit. Deze zachte vloeistof wordt ingekookt of ingedampt. Hoe verder het wordt ingekookt, hoe harder de suiker wordt en hoe donkerder de bruine kleur wordt. De lichte palmsuiker smaakt meer als ‘gewone’ suiker en de meer donkere variant heeft een caramelachtige smaak. De pure vloeistof bevat onder andere vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Verkrijgbaarheid:
kokosolie: natuurwinkels, toko's en op internet.
kokosmelk: in elke supermakt op de aziatische afdeling.
kokosvlees geraspt: in elke supermarkt op de aziatische afdeling.
kokosnoot: groente winkels, fruitafdeling van de meeste supermakten.
kokosbloesemsuiker: natuurwinkels

Adviezen:

Foto
- Gebruik kokosolie om in te bakken, braden, koken en frituren, op je huid, je haar, in je smoothie en je salade, als basis voor chocoladeglazuur, chocoladetaart en bonbons, als botervervanger op je brood of in je brood.
- Gebruikt het liefst biologische geurende kokosolie, hier zitten meer gezonde stoffen in en in het bakproces vervliegt de kokosgeur.
- Koop kokosolie in glazen potten. De reden hiervoor is dat kokosolie makkelijk de 'giftige' stoffen kan opnemen uit kunststof verpakking. 

bron:
www.culy.nl
www.superfood.nl
www.voedingswaardetabel.nl

 'De  suikerverslaving'

Olie en Vet

Olijfolie
Omega 3 en 6 vetzuren
Cholesterol
Lijnzaad
arachideolie/pindaolie

Help, mijn kokosolie is hard!!!

Foto
Als je kokosolie koopt in ons koude kikkerlandje is het vaak hard. Dit komt omdat het pas vloeibaar wordt als je het verhit boven 25 graden. Je smelt het
simpelweg door het harde vet even te verwarmen. Het smelt ook op je hand.

Kokosolie is vet!
verbrand het zo:

fietsen(15km/h)   19 minuten, wandelen(5km/h) 23 minuten,
zitten/tv kijken      96 minuten
(voor iemand van 75kg)
Powered by Create your own unique website with customizable templates.