Kokos Mango Nasi![]() (5 personen)
Ingrediënten: - 400 gr zilvervlies rijst (lekker is biologsiche pandan zilvervlies fairtrade, Jumbo) - 400 ml kokosmelk (bio) - 1-2 zoete ui - 3 teentjes knoflook - 1 prei - 1/2 Chinese kool/spitskool/groene kool - 1-2 rijpe mango('s) - Kokosolie/olijfolie - 1 tl kurkuma - 1/2 tl gemalen komijn - 2 tl stevia of scheutje agavenectar - Bosje koriander (bio) - ca 20-30 gram verse gember - 5 eieren (bio) - Scheutje ketjap manis (zonder E621) Werkzaamheden: - Breng de rijst in een pan met de kokosmelk en voldoende water aan de kook. - Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. - Snijd de ui, de prei, de mango en de gember in kleine stukjes en de kool in smalle reepjes. - Verhit de kokosolie in een wok. - Voeg de ui, prei, knoflook, gember, kurkuma en de stevia toe en roerbak ca 3 minuten. - Klop ondertussen de eieren los en voeg een flinke scheut sojasaus toe. - Bak ook ondertussen voor iedereen een omelet. - Voeg de kool en de komijn toe en roerbak weer ca 3 minuten. - Schep de kokosrijst in de wok en roerbak ca 3 minuten. - Schep de mango en de fijn gesneden koriander erdoor. Heerlijk met kokos en met taugé. |
ReceptenLekkere soepen
Bloemkoolpreisoep Broccolisoep Pompoensoep Snert Tomatensoep Snoepgoed Chocoladetaart met aardbeien Kokosbonbons Rauwe Chocolaatjes Pannenkoeken Chocolade cake Pepernoten Diksap lolly Peulvruchten Hummes Broodje Superburger Groente Pompoenburger Rode bietjes salade Kokos mango nasi Sportieve Snelle Jelle recepten Italiaanse Tagliatjelle |