Hummus![]() Een heerlijke en gezonde dipsaus.
Aantal pers: Voor een zeer grote schaal vol. Benodigdheden: - 250gr gedroogde kikkererwten (1 nacht in water geweekt) - 1 grote zoete ui - 3 tenen knoflook ( gekneusd, 10 min rust,dan in de knoflookpers/fijnsnijden) - 2-3 theelepels kerrie (met kurkuma en zwarte peper) - 0,7 liter water (ongeveer) - zout (en peper) naar smaak - 2 eetlepel rijstazijn. Werkzaamheden: - Kook de kikkererwten in 2 uur gaar en zacht, giet deze af. - Bak de ui en ook kort de knoflook en kerrie. - Pureer de kikkererwten, ui, knoflook, kerrie en azijn. - Pureer het geheel, voeg af en toe water toe tot de gewenste dikte. - Proef jouw hummus en voeg zout (en peper) naar smaak toe. Tip: - Serveer de Hummus met lekker brood om in te dopen of met knabbel/indoop-groente. - Hummus kun je ook als beleg op je brood gebruiken. De Hummus is zeer makkelijk in te vriezen. zo heb je altijd een dipje voor achter de hand, lekker en lekker-makkelijk. bron: een beetje uit een kookboek en een beetje van mezelf |
ReceptenLekkere soepen
Bloemkoolpreisoep Broccolisoep Pompoensoep Snert Tomatensoep Snoepgoed Chocoladetaart met aardbeien Kokosbonbons Rauwe Chocolaatjes Pannenkoeken Chocolade cake Pepernoten Diksap lolly Peulvruchten Hummes Broodje Superburger Groente Pompoenburger Rode bietjes salade Kokos mango nasi Sportieve Snelle Jelle recepten Italiaanse Tagliatjelle |