Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Hartige Eiermuffins

Foto


 ( voor ongeveer 15 muffins)

als thuis-lunch onderdeel of mee naar je werk!

 



Ingrediënten:
- 20 Plakjes biologische Spek of ham
- 10 Biologische eieren
- 1,5 Biologische prei

- Een handje vol geknipte bieslook
- 1 Doosje biologische cherrytomaatjes
- 6+3 Eetlepels biologische Parmezaanse kaas
- halve theelepel zeezout (iets meer als je geen kaas toevoegt)
- Muffin vormpjes (siliconen)


Werkzaamheden:
- Verwarm de oven voor op 175 graden

- Snijd de prei en de tomaatjes in kleine stukjes.
- Bekleed de muffin-vormpjes met het spek.

Vulling; laat je fantasie de vrije loop, voeg bijvoorbeeld champignons, tomaatjes, lente-uitjes, stukjes paprika, etc etc. toe.
20 minuutjes in de oven totdat het ei gaar is.

Je kunt het eitje natuurlijk ook eerst even klutsen, smaakt ook heerlijk
-Meng het ei met de prei, de tomaat, de kaas en de bieslook
-Giet dit mengsel in de bekleedde vormpjes.

-Strooi er nog wat Parmezaanse kaas bovenop.
-Bak de muffins in 20 minuten.

  Tips:
- Allerlei vullingen zijn mogelijk zoals paprika, champignons, knoflook, ui, broccoli, enz.
-Je kunt ze ook zoet maken, of het spek weglaten. Maak dan de vormpjes vet genoeg.
-gebruik je geen siliconen vormpjes, vet dan de vormpjes goed in!


Foto
Foto
 Het idee voor het recept komt van:

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl

Foto

Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep

Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle
Powered by Create your own unique website with customizable templates.