Hartige Eiermuffins![]() ( voor ongeveer 15 muffins) als thuis-lunch onderdeel of mee naar je werk! Ingrediënten: - 20 Plakjes biologische Spek of ham - 10 Biologische eieren - 1,5 Biologische prei - Een handje vol geknipte bieslook - 1 Doosje biologische cherrytomaatjes - 6+3 Eetlepels biologische Parmezaanse kaas - halve theelepel zeezout (iets meer als je geen kaas toevoegt) - Muffin vormpjes (siliconen) Werkzaamheden: - Verwarm de oven voor op 175 graden - Snijd de prei en de tomaatjes in kleine stukjes. - Bekleed de muffin-vormpjes met het spek. Vulling; laat je fantasie de vrije loop, voeg bijvoorbeeld champignons, tomaatjes, lente-uitjes, stukjes paprika, etc etc. toe. 20 minuutjes in de oven totdat het ei gaar is. Je kunt het eitje natuurlijk ook eerst even klutsen, smaakt ook heerlijk-Meng het ei met de prei, de tomaat, de kaas en de bieslook -Giet dit mengsel in de bekleedde vormpjes. -Strooi er nog wat Parmezaanse kaas bovenop. -Bak de muffins in 20 minuten. Tips: - Allerlei vullingen zijn mogelijk zoals paprika, champignons, knoflook, ui, broccoli, enz. -Je kunt ze ook zoet maken, of het spek weglaten. Maak dan de vormpjes vet genoeg. -gebruik je geen siliconen vormpjes, vet dan de vormpjes goed in! |
ReceptenLekkere soepen
Bloemkoolpreisoep Broccolisoep Pompoensoep Snert Tomatensoep Snoepgoed Chocoladetaart met aardbeien Kokosbonbons Rauwe Chocolaatjes Pannenkoeken Chocolade cake Pepernoten Diksap lolly Peulvruchten Hummes Broodje Superburger Groente Pompoenburger Rode bietjes salade Kokos mango nasi Sportieve Snelle Jelle recepten Italiaanse Tagliatjelle |