Broccoli![]() Kruisbloemige (zo ook boerenkool, spruitjes, groene- en chinese kool, waterkers, bloemkool en radijsjes)
Dit mag je niet missen!!! 100gr gekookte broccoli levert: - evenveel calcium als 1 glas melk!!!! - 10% van ADH ijzer - 100% van ADH vitamine C Voedingsstoffen: - veel vezels - veel calcium - geen vet - foliumzuur - vitamine - C (helpt bij het opnemen van ijzer) - ijzer - sulforafaan : sulforafaan (licht bittere geur en smaak) is een zwavelhoudende stof die TUMOR-groei remt en bevecht!!!!! het is een ingebouwd bestrijdingsmiddel. 1/2 van alle mensen hebben erg veel effect van deze stof, de andere helft doet er goed aan om broccoli te combineren met de seleniumhoudende paranoten, kip, garnalen en eieren, om meer effect te hebben van de sulforafaan. Door broccoli te koken gaat het sulforafaan niet verloren, maar het komt in het water. Door broccoli te stomen of in een soep te verwerken of te wokken krijg je meer sulfarofaan binnen. Recepten: Broccolisoep Moestuin: April :zaadjes binnen op laten komen op een lichte koele plek. Mei: je kunt ze ook direct buiten planten, als er geen vorst meer komt. ze groeien snel, dus snel uitdunnen. liefst kortste plantjes (deze blijven stevig en recht) behouden. uitplanten of uitdunnen met minimaal 10cm tussen ruimte. Eind juni : worden er al kleine broccolietjes zicht baar als je goed zoekt. Slakken vinden broccoli-plantjes erg lekker (helaas rupsen ook). Broccoli- spruiten bevatten 30x meer sulforafaan, een ingebouwd bestrijdingsmiddel tegen allerlei instecten. bron: Jill Fullerton-Smith "the truth about food" |
Groene Garde |