Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Broccoli

Foto
Kruisbloemige   (zo ook boerenkool, spruitjes, groene- en chinese kool, waterkers, bloemkool en radijsjes)

Dit mag je niet missen!!!
100gr  gekookte broccoli levert:
-  evenveel  calcium als 1  glas melk!!!!
-   10%  van ADH ijzer
-  100%  van ADH vitamine C
Voedingsstoffen:
-
veel vezels
- veel calcium
- geen vet
- foliumzuur
- vitamine
- C (helpt bij het opnemen van ijzer)
- ijzer
- sulforafaan :
sulforafaan (licht bittere geur en smaak) is een zwavelhoudende stof die
TUMOR-groei remt en bevecht!!!!!
het is een ingebouwd bestrijdingsmiddel. 1/2 van alle mensen hebben erg veel effect van deze stof, de andere helft doet er goed aan om broccoli te combineren met de seleniumhoudende paranoten, kip, garnalen en  eieren, om meer effect te hebben van de sulforafaan. Door broccoli te koken gaat het sulforafaan niet verloren, maar het komt in het water. Door broccoli te stomen of in een soep te verwerken of te wokken krijg je meer sulfarofaan binnen.
 
Recepten:
Broccolisoep

Moestuin:
April :zaadjes binnen
op laten komen op een lichte koele plek.
Mei: je kunt ze ook direct buiten
planten, als er geen vorst meer komt.
ze groeien snel, dus snel uitdunnen.
liefst kortste plantjes (deze blijven stevig en recht)
behouden. uitplanten
of uitdunnen met minimaal 10cm tussen ruimte.
Eind juni : worden er al
kleine broccolietjes zicht baar als je goed zoekt. 
Slakken vinden broccoli-plantjes erg lekker (helaas rupsen ook).
Broccoli- spruiten bevatten 30x meer sulforafaan, een ingebouwd bestrijdingsmiddel tegen allerlei instecten.


bron: Jill Fullerton-Smith "the truth about food"

Groene Garde

Groentes
   Broccoli
   Knoflook
   Soja
   Pompoen
Powered by Create your own unique website with customizable templates.