Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Chocoladetaart met aardbeien
zonder suiker, zonder meel, zonder lactose

Foto

Voor een klein machtig taartje

Aantal personen: 10

Ingrediënten voor de bodem:

-
 100gr cashewnoten en/of 
amandelen
   
- 100gr verse dadels
        
- 2 volle eetlepels kokosolie

- 2 volle eetlepels (rauwe) cacaopoeder


- Bakje aardbeien/kersen of peren.

 

Ingrediënten voor de topping/mousse:

 -2 goed rijpe avocado’s

- 2 goed rijpe bananen

- 2 volle eetlepels kokosolie

- 2 volle eetlepels (rauwe) cacaopoeder

- 3 eetlepels agavesiroop 

Werkzaamheden:
- Hak de cashewnoten en amandelen fijn 
-  Ontpit de dadels en snijd ze instukken.
-  Smelt de kokosolie en meng met de cacao.
-  Doe alles in de blender of keukenmachine. 
- Laat de keukenmachine net zo lang malen tot er een dik, smeerbaar geheel
 ontstaat. Doe dit in een taartvorm en druk stevig aan met de achterkant van een
 lepel.
- Snijd het fruit doormidden verdeel ze over de bodem.
- Verwijder schil en pit van de avocado's.
- Pel de banaan en prak deze samen de avocado tot een papje.
- Doe gesmolten kokosolie, cacao en dit papje in de keukenmachine.   
- Mix dit in de keukenmachine tot een dikke, egale, smeuïge mousse. 
- Voeg agavesiroop toe en proef af en toe of de mousse zoet genoeg is. Zo niet, voeg dan nog wat agavesiroop toe.  
- Giet de mousse over de vruchten en maak het glad met de achterkant van een lepel. of spuit de taart .mooi op met de mousse.
- Zet de taart een tot twee uur in de koelkast.
-Versier je taart met fruit of nootjes voordat je m serveert. 

-
Lekkere vulling:
- gebruik kersen ipv aardbeien (zo was het oorspronkelijke recept) of peren.

Tip:
- Je kunt de mousse ook los als mousse gebruiken.
Je kunt de mousse ook gebruiken als opgespoten topping van een
- gebruik rauwe cacao, Dit is verkrijgbaar bij de grotere natuurwinkels. Gewone cacaopoeder werkt trouwens ook prima. Je mist dan alleen wel het grote ‘happy-energy’ effect van de rauwe variant. 
- Gebruik het liefst ongebrande noten, die hebben al hun vitaminen nog.
- Mijn ervaring is dat de mousse lekkerder is als je m dezelfde dag.


Noot:
Het idee voor dit recept komt van de website: www.de beterewereld.nl
aangepast door mijn eigen ervaring. Graag hoor/lees in jouw ervaring met dit recept.  siets@bewustebende.nl-

Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep

Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle

Chocolade Mousse

Foto
Heerlijk smeuïg en Gezond.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.