Bewuste Bende
  • Home
    • Blog
    • Bronnen en Links
    • Fit en Fruitig
    • Meiden Mijden Meuk>
      • Meiden Mijden Meuk Recepten
    • BakKookKids
  • Groene Garde
    • Gezond-eten-tips>
      • Start-met-gezond-eten tips
      • Nog-meer-gezond-eten-tips
      • Gezond-eten-en-afvallen-tips
      • Gezond eten voor sporters
      • Boodschappen tips>
        • Jagen en verzamelen
        • Bio logisch?>
          • Bespoten groente en fruit
      • Keuken tips
    • Superfood
    • Groente, fruit en kruiden>
      • Groente>
        • Broccoli
        • Knoflook
        • Soja
        • Pompoen
      • Fruit>
        • Citrusvruchten
      • Kruiden>
        • Kurkuma
        • Kaneel
      • Cacao
    • Zuivel en olie en vet>
      • Zuivel>
        • Eiwitten
        • Melk
      • Olie en Vet>
        • Kokos
        • Olijfolie
        • Omega 3 en 6 vetzuren
        • Lijnzaad
        • Arachideolie/pindaolie
        • Cholesterol
    • Vis en vlees
    • Granen en noten>
      • Tarwe
      • Spelt
      • Havermout
      • Walnoten
    • Zout en Zoet>
      • Zout>
        • E621 mononatriumglutamaat (MSG)
      • Zoet>
        • Sugar-challenge maart 2014>
          • Sugar challenge Blog
          • Sugarfree-EHBO
          • Glycemische Index
        • Suiker>
          • Fruit-, groente- en cola-suikers
        • Stevia
        • Zoethout
        • E951 Aspartaam
        • Gezonder snoep
        • E-zoetstoffen
    • Mineralen en vitaminen>
      • Multivitamine waarom?
      • Vitamine C
      • Vitamine D
      • Magnesium
    • Recepten>
      • Zoetig>
        • O'BamaBrood
        • Bananenchips
        • Citroen-Yoghurt-Cashew-Abrikozen-Taart
        • Challenge koekjes
        • Amandelboek koekjes
        • Kokosbonbons
        • Super-RAW-taartje
        • Chocoladetaart met aardbeien
        • Rauwe Chocolaatjes
        • Pannenkoeken
        • Chocolade cake
        • Brownie fudge cake
        • Pepernoten
        • Diksap lolly
        • Kokoscakejes
      • Hartig>
        • Nootpithaverbrood
        • Hartige Eiermuffins
        • Zoet Stamppotje
        • Pompoenburger
        • Rode bietjes salade
        • Kokos mango nasi
        • Peulvruchten>
          • Hummus
          • Super Paddo Burger
        • Lekkere soepen>
          • Bloemkoolpreisoep
          • Broccolisoep
          • Pompoensoep
          • Snert
          • Oma's groentesoep met ballen
          • Tomatensoep
      • Sauzen>
        • AvocadoSaus lekker bij vis
        • Ketchup en Mayonaise
        • Appelmoes
      • Sportieve Snelle Jelle Recepten>
        • Energie reep
  • Eco Elite
    • Gezond leven = westerse tradities breken
    • Verzorging>
      • Deodorant
      • Tandpasta
      • Huisdieren
    • Ziektes>
      • Ontstekingsziektes
      • Artrose
      • Kanker
      • MS
      • Sarcoïdose
      • Osteoporose
      • Diabetes II>
        • Diabetes ll onderzoeken
      • ADHD
      • Hoge Bloeddruk>
        • Voeding voor bloeddrukverlaging
    • Moestuin
  • Move Mens
    • Fun Fit
    • FysioFit tips>
      • Nieuwe knie
    • Triggerpoints >
      • Triggerpoints
      • Triggerpoints zelfbehandelen
      • Triggerpoints pijnpatronen

Heerlijke Chocolade Cake
zonder suiker, zonder meel en zonder lactose !

Foto

Voor 12 muffins, 6 dino's of  1 kleinere cake.







Ingrediënten:
- 3 eieren (bio)
- 250-265 gram kidneybonen/zwarte bonen. (1 blik)
- 3 druppels stevia -oplossing
- 6 eetlepels agavesiroop


- 40 gram palmsuiker
- 4,5 eetlepel kokosvet (70gram)
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 5 druppels vanille-aroma
 
Werkzaamheden:
-
Verwarm de oven voor op 160 graden
- Spoel de bonen schoon en dep ze af met een theedoek.


- Smelt het kokosvet.
- Doe alle bonen, de vanille, de agave siroop, de palmsuiker, de kokosolie en de stevia in een schaal.


- Mix met de stafmixer zo lang totdat je geen stukjes meer ziet.
- Voeg de cacaopoeder toe en meng, het wordt nu donkerbruin.
 
- Klop de eieren tot een luchtig geheel.
- Voeg alles bij elkaar (ook de vulling zie onder) en meng het tot je een 'glad' geheel krijgt.
- Vet de bakvorm in. 
- Doe het beslag in de cakevorm
- Bak de cake 45-55 minuten in de oven. (ook muffins en dino's 50 minuten)

Lekkere vulling:
- 4 eetlepels cranberries (met diksap gezoet) of
- 4 eetlepels dikke zwarte rozijnen of
- 4 eetlepels blokjes pure(70%) chocolade of
- 4 eetlepels gehakte walnoten en gedroogde appeltjes
eindeloos veel heerlijke variaties

Tip:


- Een laag chocolade of chocoladecreme bovenop de cake is echt een aanrader. zie hiernaast voor het chocolade-creme recept.

-Laat de cake een dagje staan voor extra lekkere smaak.

-maak liever een grotere cake dan kleintjes, te doorbakken wordt de cake minder lekker.

Noot:
Het idee voor dit recept komt van de website: createyourhealthylifestyle.nl
aangepast door mijzelf. Graag hoor/lees in jouw ervaring met dit recept.
siets@bewustebende.nl





Recepten

Lekkere soepen
Bloemkoolpreisoep
Broccolisoep
Pompoensoep
Snert
Tomatensoep

Snoepgoed
Chocoladetaart met aardbeien
Kokosbonbons
Rauwe Chocolaatjes
Pannenkoeken
Chocolade cake
Pepernoten
Diksap lolly
Peulvruchten
Hummes
Broodje Superburger
Groente
Pompoenburger
Rode bietjes salade
Kokos mango nasi
Sportieve Snelle Jelle recepten
Italiaanse Tagliatjelle

Chocolade crème

Topping:

 Ingrediënten:

-50 gram rauwe cacaopoeder 
- 5 eetlepels agave siroop
- 100 gr kokosolie   
- 1  biologische sinaasappel
- 1 eetlepel kaneel
- 40 gr kokosbloesemsuiker

Werkzaamheden:
Verwarm de kokosolie (niet heet). Vermaal met een staafmixer de sinaasappel met schil en al (ik heb iets van het witte binnenste verwijderd) en laat ze zeer fijn worden. Doe  nu alle ingrediënten in een kom en meng je het tot het mooi glad is. Verdeel deze topping over de taart/cake en versier de taart met geraspte kokos of zeer dunne sliertjes sinaasappel schil




(dit is dezelfde topping als op het super RAW-taartje)





Powered by Create your own unique website with customizable templates.