Bronnen en Links:
Nieuw licht op vitamine D![]() In dit boek gaat Gert Schuitemaker in op alle facetten van vitamine D. Vitamine D heeft heel veel belangrijke functies in ons lichaam en is essentieel voor onze gezondheid. Het vervelende is dat we het onvoldoende kunnen opnemen uit ons voedsel en eveneens onvoldoende uit het zonlicht op onze Nederlandse 52ste breedtegraad. Vitamine D heeft een relatie met veel chronische ziektes zoals hart- en vaatziekten, botontkalking, artrose, reuma en kankers maar ook met diabetes en multiple sclerose.
De auteur: Gert Schuitemaker is een man die kritisch kijkt naar de farmaceutische industrie, naar onze overheid en ook de Nederlandse Gezondheidsraad. Het boekje staat vol met kritische noten naar met name de farmaceutische industrie. Eet jezelf mooi, slank en gelukkig![]() Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig is een originele gids over hoe je voedsel vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je. Eet slim en word energieker en slanker; vergroot je geluksgevoel, je creativiteit en je libido; vertraag het verouderingsproces, kom van je suikerverslaving af en: houd je eetlust voorgoed onder controle! Dit alles zonder ooit nog één calorie te hoeven tellen.
Het kleurrijke en praktische lijfboek voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt, maar óók lekker wil leven! Sleutelwoord in dit boek is Food-IQ: geen calorieën tellen, maar begrijpen wat je eet en waarom. Basis vormen de Tien geboden van verstandige voeding. Het boek bevat veel informatie, al of niet wetenschappelijk verantwoord. Het is een mix van gezond verstand en meer alternatieve ideeën. Volledig weekmenu en een aantal eenvoudige recepten. Kleurige kadertjes met achtergrondinformatie en vrolijke foto's maken het tot een aantrekkelijk boek, dat plezierig is om door te bladeren en uitnodigt tot lezen. In 28 dagen van gifbelt naar tempel![]() Eten moeten we allemaal. We doen het al sinds onze geboorte en we blijven het ook de rest van ons leven doen. Maar weten we eigenlijk wel wat we binnenkrijgen? Begrijpen we de lijst met ingrediënten van de verpakte etenswaren die we dagelijks tot ons nemen? Worden we er wel in alle gevallen gezonder van of zijn we zo langzamerhand onszelf aan het vergiftigen?In dit boek presenteert detox-coach Jacqueline van Lieshout een 28-dagenplan voor succesvol ontgiften. Een boek dat iedere lezer (en dus eter) zal inspireren om het eigen voedingspatroon onder de loep te nemen, beter te kiezen en vervolgens veel meer te genieten! Het boek geeft geen strikte richtlijnen maar laat je zelf conclusies trekken.
De auteur: Jacqueline Van Lieshout studeerde economie, veranderde daarna van koers en heeft sinds 2004 een opleidingsinstituut en praktijk voor massagetherapie en detox-coaching. Haar passie voor natuurlijk genezen en met name de rol van voeding hierin heeft geleid tot het schrijven van dit boek. Voeden of vullen![]() Goede voeding is een van de belangrijkste bouwstenen die je een kind (en jezelf!) kunt meegeven. Maar hoe baan je je in vredesnaam een weg in het woud van informatie en aanbevelingen, die ook nog continu lijken te veranderen?
Na de geboorte van hun kinderen zijn Wilfred en Lili Genee op pad gegaan en hebben met ervaringsdeskundigen deze wegwijzer gemaakt. Ze laten zien wat voor een effect voeding heeft op het lichaam en het gedrag van kinderen. Tal van praktische tips en recepten om mee aan de slag te gaan komen aan bod. Het blijkt niet zo moeilijk of duur om bewust met eten om te gaan, en het is nog leuk en lekker ook. Naast deskundigen komen onbekende en bekende ouders aan het woord, zoals Nicolette van Dam, Tooske Ragas, Bridget Maasland en Dennis van der Geest. De Auteur: Wilfred en Lili Genee OERsterk![]() Dit boek gaat over: Gezond, fit en slank volgens de natuur. De totale gezondheid en vitaliteit. Waarom kwamen er vroeger geen moderne ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden? Voor iedereen die zijn eigen gezondheid en gezond leven in eigen hand wil
houden. De Auteur: Richard de Leth (1982) studeerde geneeskunde aan de VU Amsterdam. Hij ontwikkelde een nieuw concept rondom optimale gezondheid, omdat hij in de medische praktijk zag dat veel medicijnen de patiënten niet genezen. In zijn praktijk en dit boek combineert hij westerse en oosterse geneeskunde om tot een OERsterk resultaat te komen. OERsterk KOKEN!![]() Kookboek behorend bij het boek 'OERsterk, gezond, fit en slank volgens de natuur' van R. de Leth, en co-auteur diëtiste J. Dorenbos. Beiden werkend op orthomoleculaire grondslag. Het is een echt basiskookboek oervoeding, met recepten voor ieder moment van de dag, voor ieder seizoen en voor elke gelegenheid. Opvallende afwezigen in de oervoeding zijn graan (tarwe, gerst, rogge, mais) en suiker. Maar er worden goede alternatieven geboden. De recepten zijn origineel, duidelijk beschreven en de ingrediënten zijn in de natuurvoedingswinkel goed verkrijgbaar. Omdat de granen ontbreken, zijn de recepten glutenvrij. In het hoofdstuk 'Minigids voeding' wordt de theorie nog eens besproken en worden de achtergronden verduidelijkt. Het boek eindigt met twee complete weekmenu's. Met register op recepten en register op ingrediënt. Modern geïllustreerd met wat vale foto's, is dit vierkante boek een aanwinst voor iedereen die trendy 'OER' wil eten.
100% suikervrij in 30 dagen![]() Het wordt steeds duidelijker dat suiker een enorme invloed heeft op de gezondheid. Sterker nog: het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan gaat dat lukken! Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks, van bijgerecht tot overheerlijk dessert), voorbeeld-menu's en praktische tips helpen je de maand door. Je bemerkt razendsnel effect: voel je energieker, ervaar een betere nachtrust, én gewichtsverlies. Gun jezelf deze gezondheids-verbetering en doe mee aan de Sugarchallenge! - Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels
Gewrichten en voeding![]() Dit boek gaat over: Helaas wordt tegenwoordig nog veel te snel gegrepen naar medicijnen. Schadelijk is dat hierdoor al gauw vergeten wordt dat gewrichtsklachten allereerst het gevolg zijn van een ontspoorde stofwisseling. Zo wordt voorbijgegaan aan de belangrijkste factor om dit verouderingsproces te vertragen, ja mogelijk te stabiliseren of zelfs verbeteren: voeding en voedingssupplementen. Met mediterrane voeding, omega 3-visolie, vitamine D, glucosamine, astaxanthine en nog vele andere voedingsstoffen pakt u de oorzaak van gewrichtsklachten aan. Soms worden de pijn en invaliditeit zo erg dat medicijngebruik onontkoombaar is. Gewrichtsklachten staan niet op zichzelf. Vaak is er de 'stille ontsteking' ergens in het lichaam die als een veenbrand zijn verwoestende werking heeft. De orthomoleculaire benadering begint met de keuze van de juiste voeding waar onze genen en onze
weefsels al honderdduizenden jaren aan gewend zijn. De auteur is: Gert E. Schuitemaker De voedselzandloper![]() Dit boek gaat over: In dit boek wordt bewezen dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Het boek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten in voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepalt heo snel we verouderen. Ook bied dit boek een alternatief voor de verouderde schijf van vijf. het laat zien hoe we ongezoende voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven, hoe we het verouderingsproces kunenn afremmen. Dit gezonde eetparoon leidt bovendien tot een gewichtsverlies is een aangename bijwerking. 2012
De auteur is: Kris Verburgh Het voedelzandloperkookboek maakt het makkelijk om de onderzoeken vermeld in dit boek te praktiseren. Cacao![]() Cacao is goed voor de gezondheid! Dat blijkt uit de vele wetenschappelijke onderzoeken. Cacao verlaagt de bloeddruk, vermindert het risico op hartklachten en verbetert de insulinegevoeligheid. Mensen die 100 of ouder zijn, blijken vaak
aanzienlijke hoeveelheden cacao in hun dieet te hebben. Theobroma cacao betekent 'Cacao, het voedsel van de goden'. Cacaobonen werden vroeger door de Maya's en Azteken gebruikt als geld, in plaats van goud. Veel van de magische eigenschappen van cacao gaan verloren bij verhitting en raffinering, zoals gebeurt bij het maken van traditionele chocola. De echte kwaliteiten van cacao zijn voor veel mensen in de praktijk daarom nog onbekend. Daar kan nu verandering in komen! Auteur: Wouter de Jong Wat zit er in uw eten?![]() Dit boek gaat over: Wat zijn additieven, wat zijn de E-nummers? Dat vraagt u zich vaak genoeg af als u de etiketten leest van al die producten in de supermarkten. Wat beteken ze, waarom zitten ze in het eten? Deze gids kunt u er eindelijk achter komen wat er allemall in uw eten gestrot wordt, en dat is niet gering. Op basis van wat u met deze gids te weten komt, kunnen er heel van producten in de kliko. Het gaat om uw gezondheid die u gratis heeft gekregen, die nergens te koop is,maar die wel dagelijks op de tocht staat omdat voedsel producenten het belang van hun portemoneee groter achten dan uw gezondheid. De auteur studeert al meer van veertien jaar de giftigheid van de voedsel additieven en de E- nummers. Dankzij dit boekje gaat u zich beter voelen en komt u minder vaak bij de huisarts. 7e druk 2009
De auteur is: Corrine Gouget en Will Jansen The truth about food![]() Dit boek gaat over: Mythes rond voeding worden in het laboratorium en de praktijk getest om aan
te tonen welke waar zijn en welke verzinsels. Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beïnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen. 2007 De auteur is: Jill Fullerton-Smith Eten tegen kanker![]() Dit boek gaat over: De meest recente ontdekkingen met betrekking tot de relatie tussen voeding en kanker. Ook over nieuwe gevens over de invloed van ontstekingen en obesitas op het ontstaan van kanker. Om het nuttige met het aangename te verenigen en omdat etenswaren niet alleen maar materie zijn maar ook een dagelijkse broen van genoegen, hebben de auteurs contact opgenomen met geroutineerde chef-koks met het verzoek om meer dan 100 verrukkelijke recepten te verzamelen. Ze zijn geinspireerd op diverse soms duizenden jaren oude culinaire tradities; ze maken gebruik van voedingsstoffen met erkende kankerwerende eigenschappen. 2012 4e druk
De auteur is: Dr. Richard Béliveau & Dr. Benis Gingras Antikanker![]() Dit boek gaat over: de Auteur is hoogleraar psychiatrie met een respectablee staat van dienst in de reguliere wetenschap, Zijn persoonlijke ervaringen als kankerpatient zijn verweven in dit boek en dienen als aanleiding voor zijn zoektocht naar de basis informatie voor dit boek. Dit boek is geschreven voor iedereen die zelf actief wil bijdragen aan zijn eigen gezondheid (los van of naast de reguliere medische behandeling). De westerse levenswijze bevordert het ontstaan van tal van ziektes waaronder kanker. Dr. Servan-Schreiber toont in dit boek aan hoe de mens zijn gezondheid kan herwinnen door een beroep te doen op de natuurlijke afweer van het lichaam. Dit boek nodigt uit tot een leven in balans en is een subtiele leidraad voor iedereen die in gezondheid oud wil worden. 5e druk 2012
De auteur is: .Dr. David Servan-Schreiber |
Interessante siteswww.ortho.nl
www.unlimitedhealth.nl www.suikerwijzer.nl www.paleo.nl www. orthovivo.nl www.voedingswaardetabel.nl interessante 'likers' voor facebook:de zandloper
Juglen zwaan: ahealthylife.nl https://www.facebook.com/ orthopaleorecepten https://www.facebook.com/ OerkrachtVoedingsadvies https://www.facebook.com /KinderenKunnenPrimaAndersEten |