Arachideolie/pindaolie![]() Deze
oliesoort wordt uit pinda´s gewonnen en smaakt en ruikt dan ook een klein beetje naar
pinda’s. De olie is een heel heldere, lichtgekleurde olie, die sterk kan worden verhit. Dat maakt de olie zeer geschikt voor roerbakken, frituren en bakken. Arachideolie is ook geschikt om in dressings te gebruiken.
Omdat pindaolie relatief weinig verzadigde vetzuren bevat wordt deze niet snel rans en kan daardoor ook onder omstandigheden goed worden bewaard. De olie bevat: ongeveer 17% verzadigde vetzuren, ruim 45% enkelvoudig onverzadigde vetzuren en ruim 30% meervoudig onverzadigd vetzuren. Weetje Pindakaas was van oorsprong een bijproduct van het maken van pindaolie. De oorspronkelijke pindakaas was dan ook veel droger (want zonder olie) dan de tegenwoordige, die "gewoon" van gemalen pindanootjes wordt gemaakt. Vraag van vandaag! Is arachideolie beter om in te bakken en frituren dan zonnebloemolie?? koop ik mijn nootjes op de markt of bij de kaasboer?? mijn marktkoopman voor nootjes gebuikt arachide olie omdat het beter is voor de smaak van de noten. het is iets duurder, dat wel. Wat gebruikt mijn kaasboer? bron: gezondheidsnet.nl en wikipedia |
Olie en Vet |