Appelmoes![]() Dit heb je nodig: - 3 kg Appels (zoet zure) !!!!!!PLUK ZE ZELF!!! - 1 Limoen/citroen - 1-2 eetlepels kaneel(naar smaak) - 2 kaneelstokjes - 1 vanillestokje - een klein scheutje water (in iedere pan) - Schone glazenpotten met deksels Zo maak je de appelmoes: - Was de appeltjes, schil ze en ontdoe ze van het klokhuis. - Snijd de appeltjes in kleine stukjes - Doe de appeltjes in een pan met een klein beetje water - Knijp de limoen/citroen uit en doe het sap erbij. - Doe de kaneelstokjes en de kaneelpoeder erbij in de pan. - Snijd het vanillestokje open en peuter de zwarte zaadjes eruit. - Doe het stokje en de zaadjes ook in de pan. - Laat het geheel zachtjes 20-30 minuten koken tot de appeltjes zacht zijn. - Roer wel af en toe in de pan - Stamp of pureer het tot moes. Of druk het met een lepel door de zeef. - Wil je compote dan laat je er stukjes in. - Doe de appelmoes nog heet in de potten. - Doe de deksels erop en laat ze ondersteboven afkoelen Eerste reactie: "Echt Heerlijk!" en: "Zullen we over 2 weken weer appels plukken?" |
ReceptenLekkere soepen
Bloemkoolpreisoep Broccolisoep Pompoensoep Snert Tomatensoep Snoepgoed Chocoladetaart met aardbeien Kokosbonbons Rauwe Chocolaatjes Pannenkoeken Chocolade cake Pepernoten Diksap lolly Peulvruchten Hummes Broodje Superburger Groente Pompoenburger Rode bietjes salade Kokos mango nasi Sportieve Snelle Jelle recepten Italiaanse Tagliatjelle |
Met dank aan de Oudheidkamer in Reeuwijk www.streekmuseumreeuwijk.nl
Bedankt voor de mogelijkheid om onbespoten appeltjes te plukken en te rapen!